| Avtor:

Festival »Zbüjdi se!«

Festival se bo letos odvijal že tretjič zapored. Že tretje leto poskušamo kljubovati času, da nas ne obrne, pretenta in povozi. Osrednje dogajanje bo potekalo v Soboškem parku. Dopoldnevi  bodo namenjeni predvsem otrokom in mladim, s katerimi se bodo zabavali prostovoljci ob različnih igrah in delavnicah. Popoldan bodo potekale različne  delavnice o  medgeneracijski solidarnosti, socialnem podjetništvu, dolgotrajni oskrbi in drogah.

Zvečer boste lahko prisluhnili kakšnemu od koncertov ali pa si ogledali film pod zvezdami. Letos  se bodo prostovoljci  v dopoldanskem času odpravili po Prekmurju in obiskali starejše, ki živijo sami v bolj odročnih krajih ter ljudi s težavami v duševnem zdravju. Ponudili jim bodo svoj čas, dobro voljo in roke, da skupaj kaj postorijo po hiši ali okrog nje.

Festival je tako namenjen izgrajevanju skupnosti, igri, zabavi, spoznavanju ljudi  svojega okolja in njihovih potreb na različnih področjih. Festival bo potekal od 12. do 18. Avgusta 2012. Več informacij na www.zbujdi.se.

 

Prispevek in fotografije: Katarina Ficko