| Avtor:

Ge mi odiš, lubi, dragi?

BOGOJINA – V soboto, 6. aprila, se je v dvorani kulturnega doma Bogojina odvijala prva celovečerna folklorna predstava z naslovom »Ge mi odiš, lubi, dragi?«, ki sta jo organizirala Kulturno-umetniško društvo Jožef Košič in Folklorna skupina Bogojina.

Ge mi odiš, lubi, dragi?Idejo za prireditev so dobili pred letom dni, ko so organizirali folklorni večer in v tem času jim je uspelo pripraviti zanimiv repertoar za občinstvo. To ni bil zgolj nastop, na katerem bi predstavili različne plese. Bila je zgodba o ljubezni in snubitvi med mladima Markom in Zaliko, ki so jo folkloristi predstavili skozi več kot petnajst plesov, novost pa je bila tokrat tudi petje. Pod vodstvom Valerije Šömen so začeli intenzivno vaditi petje, ki ga želijo vključiti v svoje nastope. Z glasbenimi vložki so sodelovali otroci folkloristov, predstavili pa so se tudi novi člani folklorne skupine, kar pomeni, da mladi in otroci še vedno kažejo zanimanje za ohranjanje tradicije.

Vodja folklorne skupine, Matjaž Cerovšek, je za Gorički list povedal, da so z obiskom in odzivom na prireditev zelo zadovoljni, zato načrtujejo, da se bodo predstavili še nekaj krat v domači občini.

Po končani prireditvi je sledil zabavni program z živo glasbo ter srečelovom, katerega izkupiček je bil namenjen skupini za nabavo folklorne opreme.

Prispevek in foto: Urška Lovrenčec

no images were found