| Avtor:

Ges mon najvekše, najvekšo

PEČAROVCI – Turistično, kulturno in športno društvo Pečarovci je v nedeljo, 16. septembra, organiziralo natečaj »Ges man najvejkše, najvejkšo«, kar se nanaša na vrtne in poljedelske pridelke. Sodelovali so lahko vsi pridelovalci poljščin in vrtnin Pomurja. V petek smo jih zbirali, tehtali in merili, v nedeljo pa je bila razglasitev zmagovalcev. Potegovali so se lahko lastniki naj  jabolka, koruznega  storža, buče, krmilne pese, paprike, grozda in krompirja. Kljub letošnji suhi letini je bilo zbranih kar nekaj zavidanja vrednih pridelkov.

Dobitniki priznanj za največje pridelke so bili:

KORUZNI STORŽ :  574g – lastnik:  Jože Horvat, Pečarovci 93 a

JABOLKO : 431 g – lastnik: OŠ. PUCONCI PE. BODONCI

BUČA : 23kg – lastnik: Jože Zelko, Pečarovci 80

KRMILNA PESA:  7,6 kg – lastnica:  Irena Petrijan, Pečarovci 65

PAPRIKA : 467 g – lastnica:  Zorica Krpič, Pečarovci 61

GROZD :  500 g – lastnik:  Ernest Rituper, Pečarovci

KROMPIR: 995 g – lastnik : Štefan Gubič, Martjanci 58d

NAJ STVARITEV NARAVE- BUČA »ZUKINI« ,ki je naravi ponagajala in zrasla v nenormalne dimenzije lastnici: Tatjani Vlaj iz Šalamencev

Nagrajenci so dobili priznanja in nagrade katere so darovali sponzorji: Roto, Agroosaat, Občina Puconci in OBI. Vsem udeležencem se zahvaljujemo za sodelovanje in jim želimo za prihodnje leto še več in večje pridelke. Pa tudi naš župan nas je počastil z obiskom ter nam pomagal razdeliti nagrade in priznanja.

Ob tej priložnosti so v vasi ocenili tudi domačije  in urejenost le teh. Ocenjevanje je potekalo že peto leto zapovrstjo in naša komisija je odločila takole:

NAJ DOMAČIJE VASI PEČAROVCI SO:

domačija družine Sever, Pečarovci 70

domačija družine Petrijan, Pečarovci 65a

domačija družine Šeruga, Pečarovci 24

 V nedeljo se je dogajanje ob vaško gasilskem domu začelo z vaškim piknikom in igrami med zaselki. Tekmovalne ekipe so se pomerile v petih igrah, ki so bile nad vse zabavne in vse skoz napete. Sodelovale so ekipe Sebeščan, Gorenšček, Brezov breg, Horvatov breg in Zelkov breg. Na koncu je zmagala ekipa Sebeščan, vse ostale pa so ji bile tesno za petami. Po zaključku tekmovanja smo vsi skupaj ugotovili, da je smisel vsega prijetno druženje in zabava. Tako se je naše prijetno druženje ob glasbi skupine »Pravi Moment« zavleklo v večerne ure. Prepričani smo, da smo se imeli super in da bomo sigurno čez eno leto zadevo ponovili. Pošiljamo vam prijeten pozdrav iz Pečarovcev!

Prispevek in foto: Danica Kardoš

no images were found