| Avtor:

Informativni dnevi in razpisi za vpis za študijsko leto 2017/2018

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je 7. oktobra 2016 objavilo Rokovnik za vpis v nižje in srednje poklicno izobraževanje, srednje strokovno izobraževanje in gimnazije v letu 2017/2018. V rokovniku so določili tudi datuma informativnih dni, ki bodo potekali prihodnji konec tedna oziroma v petek, 10. in v soboto, 11. februarja 2017.

Vir: www.sers.si

Vir: www.sers.si

Za vse bodoče dijake in študente bodo srednje šole in fakultete po celotni Sloveniji odprle svoja vrata v dveh terminih, in sicer v dopoldanskih in popoldanskih urah. Na večini srednjih šol bo informativni dan potekal v petek ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri. V večini primerov bodo na fakultetah petkovi termini rezervirani za 10. in 15. uro, sobotni pa za 10. uro. Določene srednje šole in fakultete lahko prilagodijo ure pričetka, zato je pri posameznih ustanovah, ki jih bodoči dijaki ali študentje nameravajo obiskati, pametno to informacijo dodatno preveriti.

Na informativnih dnevih se bodo kandidati lahko podrobneje seznanili z vsemi potrebnimi informacijami, ki jim bodo pomagale pri odločitvi za nadaljnje izobraževanje. Posebej to zadeva bodoče študente, ki se bodo seznanili z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, s poklici, z možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja.

S 1. februarjem 2017 pa so s strani pristojnega ministrstva začeli objavljati tudi razpise za vpis za prihodnje študijsko leto. Na posebnem portalu je objavljen skupni Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske programe v študijskem letu 2017/2018 na javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode. Vpisna mesta razpisujejo štirje javni visokošolski zavodi, in sicer Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu ter 13 zasebnih visokošolskih zavodov s koncesijo. Prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v prihajajočem letu za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode bo potekal od 6. februarja do 3. marca 2017.

Vir: www.mizs.gov.si