| Avtor:

Izlet po Prekmurju članic DKŽ Klas Bodonci

DKŽ Klas Bodonci je tudi letos organiziralo enodnevni izlet za članice društva. Letos so se odločile, da se bodo odpravile po Prekmurju.

Izlet DKZ KLas BOdonci (16)45 članic društva DKŽ Klas Bodonci se je v soboto, 7. maja, zjutraj ob 8. uri odpravilo na ženski izlet. Pot je najprej vodila do Ižakovec, kjer so se zapeljale na otok ljubezni in ga raziskale ter se sprehodile po neokrnjeni naravi. Ogledale so si plavajoči mlin na Muri, obiskale stalno razstavo zbirke »Büjraštvo na reki Muri«, ki se nahaja v Brežni hiši. Tam so si tudi ogledale projekcijo filma o büjraštvu in se podale na vožnjo z brodom. Nato so se zapeljale do podjetja Lušt v Renkovcih, kjer so jih sprejeli in jim marsikaj povedali zanimivega o pridelovanju paradižnika. V trgovini je bil možen tudi nakup paradižnika.

Izlet DKZ KLas BOdonci (23)Nato je sledila vožnja v Lendavo. Ob prihodu v mesto so si najprej vzele nekaj časa za malico – enolončnico. Prijetno okrepčane so se z avtobusom odpeljale v Lendavske gorice. Sledil je ogled in vzpon na razgledni stolp Vinarium. Stolp je visok 53,50 metrov na katerega se je možno povzpeti po stopnicah ali z dvigalom. Na vrhu se je razkril čudovit razgled na kar štiri države. Sledila je degustacija lokalnih vin v Strehovcih, ki slovi po dobri kakovosti.

Po končani degustaciji je sledila vožnja v Sebeborce, kjer so izlet zaključile z večerjo. Za glasbo na izletu je skrbel Niko Pelc, ki je s harmoniko poskrbel, da ni manjkalo glasbe in zabave.

Foto: M. M.

no images were found