| Avtor:

Jogurtova pita

Sestavine:

Za testo:

30 dag moke

4 rumenjake

1 pecilni prašek

10 dag sladkorja

17 dag margarine

Za kremo:

2 jogurta

1 vanilijev sladkor

2 kisli smetani

5 žlic moke

sneg 4 beljakov

15 dag sladkorja

Postopek:

Najprej v eni posodi omesimo vse sestavine za testo, v drugi posodi pa zmešamo vse sestavine za kremo, razen 4 beljakov. Beljake v posamezni posodi stepemo v sneg in počasi dodajamo preostalim sestavinam. Nato v namaščen pekač damo zgolj polovico testa ter nanj vlijemo kremo. To damo v pečico in nekaj časa pečemo, približno do polovice. Potem preostalo polovico testa naribamo na kremo in spečemo do konca. Ohlajeno jogurtovo pito na koncu posipamo še s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Jogurtova pita

Foto: I. B.