| Avtor:

Kako poslovati z ZDA?

Ljubljana – Ministrstvo za zunanje zadeve, Direktorat za gospodarsko diplomacijo, Veleposlaništvo ZDA in Ameriška gospodarska zbornica so včeraj, 29. marca 2013, organizirali seminar z naslovom: Kako poslovati z ZDA.

Vir: www.finance.si

Zbrane sta najprej pozdravila in jih nagovorila generalni direktor za gospodarsko diplomacijo dr. Stanislav Raščan in veleposlanik ZDA v Sloveniji g. Joseph Mussomeli. Generalni konzul Republike Slovenije v Clevelandu Jurček Žmavc in ekonomski svetovalec veleposlaništva Republike Slovenije v Washingtonu Gorazd Renčelj sta predstavila gospodarsko okolje v ZDA, predstavniki ameriškega veleposlaništva pa način poslovanja v ZDA in postopke za pridobitev viz za poslovne namene.

Prisotni so bili tudi predstavniki slovenskih gospodarstvenikov iz Polimata, Sg Automative in Kolektorja, ki so govorili o primerih dobrih praks poslovanja v ZDA.

Seminarja so se udeležili predstavniki 40 slovenskih podjetij, ki so srečanje ocenili kot zanimivo in koristno, nekateri pa so se tudi že dogovorili za nadaljnje korake pri vstopu na ameriški trg.

Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve

Prispevek: Anja Vlaj