| Avtor:

Kapüstni den že dvanajstič v Šalovcih

ŠALOVCI – Člani Turističnega društva Dišeči volčin so skupaj s krajani Šalovcev in Občino Šalovci pripravili v nedeljo, 12. oktobra, že tradicionalno prireditev Kapüstni den, ki je potekala pod šotorom v središču vasi Šalovci.

kapustne-den-2Prireditev, ki je letos potekala že dvanajstič, je ponovno postregla z obilico dobrih jedi, ki so jih pripravile pridne gospodinje iz vseh šestih vasi Občine Šalovci, prav tako pa so se s svojimi jedmi predstavile članice Veselih vider iz Peskovcev ter člani Eko-socialne kmetije Korenika. Obiskovalci so lahko jedi, ki so bile razstavljene, tudi pokušali.

Hkrati so se na prireditvi s svojimi stojnicami predstavili tudi lokalni obrtniki in pridelovalci, za popestritev pa so poskrbeli nastopajoči. Predstavili so se člani Prekmurske godbe Bakovci z mažoretkami, citrarji iz Domanjševcev, Zgrablenci na kvadrat iz Kulturno umetniškega društva Budinci ter folklorna skupina iz Kulturno umetniškega društva Šalovci.

Tudi letos pa je potekalo tekmovanje v kuhanju, s to razliko, da so se letos ekipe pomerile v kuhanju fižolovega zelja. Prvo mesto so tako osvojili domačini iz Šalovcev, drugo mesto je pripadlo kuharicam iz Budincev, tretje mesto pa so osvojili člani ekipe iz Markovcev. Letošnjo najboljšo maskoto pa so izdelali člani Eko-socialne kmetije Korenika.kapustne-den-6

Prireditev, ki je trajala celo popoldne, je privabila veliko število obiskovalcev, ki so se lahko ob vseh dobrotah do sitega najedli, prav tako pa so lahko domov odšli s katerim od lokalnih pridelkov ali izdelkov, ki so jih dobili na bogatem srečelovu.

 

Foto: D. N., Martina Slankovič 

no images were found