| Avtor:

Kmečka olimpijada ob tromeji

ÖRISZENTPÉTER – Domačini iz Öriszentpétra so v soboto, 28. maja, pripravili že 4. igre Trideželnega parka Goričko-Raab-Őrseg, ki so potekale na njihovem nogometnem igrišču.

 

Kmecka olimpijada (7)Iger ali kmečke olimpijade ob tromeji, kakor so jo poimenovali, se je udeležilo devet ekip, po tri ekipe iz vsake države – Slovenije, Madžarske in Avstrije. Slovenijo so zastopali Zgrebaši iz Pečarovcev, delavci Krajinskega parka Goričko Upkaši ter Zgrablenci iz Budincev.

Po slavnostni otvoritvi in zboru vseh ekip, so se te podale v lov na čim boljše rezultate. Tekmovalci so se tako pomerili v kar desetih igrah, in sicer v metanju žogic v tarče, vožnji s samokolnico, domačih bigah, brcanju čevljev v košaro, streljanju z lokom, metanju lesenega hloda, prenašanju vode, teku z lestvijo, vlečenju vrvi ter sukanju. V okviru iger je potekalo še tekmovanje v kuhanju golaža, ki je ekipam prineslo dodatne točke.Kmecka olimpijada (2)

Najbolje od vseh se je tako pri igrah, kot pri kuhanju golaža izkazala ena izmed ekip, ki so
zastopale Slovenijo, in sicer Zgrablenci iz Budincev, ki bodo prihodnje leto organizatorji že 5. iger Trideželnega parka.

Foto: A. N., D. N.

no images were found