| Avtor:

Ko vas izgubi svoj živžav

Med 15. in 18. julijem je v vasi manjkal živžav.

Gasilska zveza Grad je namreč odpeljala svoj podmladek na gasilski tabor v planine. Odpravili so se na Roglo, kjer so preživeli čudovite štiri dni.

V petek dopoldan so pomahali staršem v slovo in krenili na popotovanje do cilja na nadmorski višini 1517 m. Po hitri namestitvi so smuknili v kopalke in obiskali hotelski bazen.

Tabor GZ Grad (7)Naslednji dan se je začel že zelo zgodaj. Odpravili so se namreč v raj vsakega malega gusarja – Terme Zreče. Po končanem potapljanju vseh človeških bark v bazenu so se odpravili nazaj v višine, kjer so, kot pravi gasilci, razgibali svoje okončine v telovadnici, kjer gostuje podpisan dres Petre Majdič. V nedeljo zjutraj so reševali mačko z drevesa. Pomerili so se namreč v športnem plezanju po plezalni steni. Ker so se zjutraj vzpenjali, so se popoldan spuščali v nižino. Obiskali so sankališče Zlodejevo. Adrenalinsko uživanje. Še krave na sosednjem pašniku so jim zavidale. Naslednje jutro so se poslovili od bungalovov, osebja in sosedovih krav ter krenili na pot proti domu. Prva postaja je bila ob vznožju Rogle. Obiskali so PGD Zreče, kjer so spoznali delovanje njihovega društva in preverili opremo in vozila. Bili so pravi mali detektivi v odkrivanju vseh skrivnosti le-te. Pred toplim maminim objem in poljubom, so se še okrepčali v znani restavraciji s hitro prehrano in obljubili, da se naslednje leto spet srečajo.

Za spomin na 1. gasilski tabor Gasilske zveze Grad so mladi gasilci in njihovi mentorji prejeli majice, ki jih je podarilo podjetje Arcont IP d.o.o. iz Gornje Radgone. Bile so v barvah minionev, rumene za otroke in modre za mentorje. Zakaj? Naj ostane skrivnost!

In napoved za naslednje leto. Lepše vreme. Obljubljajo.

Prispevek: Eva Kolbl

Foto: Klementina Kuzmič

no images were found