| Avtor:

Maček v Kuvajtu odnesel bron

Bodončan in član Strelskega društva Štefana Kovača iz Murske Sobote Boštjan Maček je na Amir Grand Prixu v Kuvajtu med 89 strelci iz 14 držav dosegel odlično 3. mesto. Tekmovanje je bilo v okviru priprav za letošnja mednarodna strelska tekmovanja s puško šibrenico v trapu. Prvo in drugo mesto sta osvojila Almelad Suad in Melad Nasser, Andrej Starc 58. mesto, olimpijski prvak iz Londona Giovanni Cernogorac pa 14. mesto.

Maček v Kuvajtu odnesel bronBoštjan Maček je v Kuvajtu bil od 27. februarja do 9. marca. Šejk Amir je že drugo leto priredil Amir Grand Prix Kuvajta, na katerega so bili povabljeni vsi dobitniki olimpijskih medalj iz Londona 2012, vse arabske države, ker so imeli arabsko prvenstvo in še nekatere evropske države. Tako je vse skupaj nastopilo 89 strelcev iz 14 držav.

Za Amir Grand Prix Kuvajta se je Maček odločil zato, da naredi kvalitetne treninge, ker se tam temperature ta čas gibljejo okrog 25 do 30 °C. Ker pa je bilo pri nas polno snega in tudi mraz, ni bilo možnosti za treninge.

»Prve dni je bilo prijetno, ker na streliščih ni bilo gneče. Tako sem prvi in drugi dan naredil nekaj dobrih serij treninga. Pozneje je pa bila na streliščih velika gneča in smo naslednje tri dni dobili vsak dan po eno serijo treninga. Večino časa sem bil na strelišču, kjer smo čakali, če se bo dala kaka serija dodatno dobiti, drugače pa v hotelu, saj v Kuvajtu nimaš kaj dosti za videti,« pojasnjuje Maček.

Boštjan Maček pravi, da se strelišče v Kuvajtu ne razlikuje od ostalih strelišč. Res pa je narejeno v prid strelcev za doseganje boljših rezultatov. Posebnost je podnebje, saj lahko celo leto treniraš, pri nas pa smo omejeni na letne čase.

Kakšne so bile vremenske razmere?

»Vreme je bilo na začetku toplo z rahlim vetrom, ki je bil prijeten in topel. Nato se je pa spremenilo vreme in tudi razmere na tekmi. Prvi dan je zjutraj začelo deževati, pa tudi veter je bil precej močan. Drugi dan je bil še puščavski vihar, tako da so razmere bile zelo težke in si moral imeti srečo v katerem trenutku si nastopil, ker se vreme menja vsake pol ure,« pravi gorički strelec na glinaste golobe Boštjan Maček.

Maček v Kuvajtu odnesel bronOdličen rezultat

Prvo in drugo mesto sta osvojila Almelad Suad in Melad Nasser, oba iz Kuvajta. Boštjan Maček, član Strelskega društva Štefana Kovača iz Murske Sobote je zasedel tretje mesto. »Tak dosežek nisem pričakoval. Treningov je bilo premalo in pavza pet mesecev je bila dolga. Dobro sem izkoristil vsak trening v Kuvajtu in na koncu moram biti zadovoljen s 3. mestom,« pojasnjuje Maček.  Andrej Starc, drugi slovenski predstavnik, pa je bil 58.

Kot zanimivost lahko omenimo, da je olimpijski zmagovalec iz Londona Hrvat Giovanni Cernogorac dosegel šele 14. mesto. »Giovani Cernogorac je letos menjal puško. Zdaj ima enako znamko kot jaz – Beretto. Zato potrebuje čas, da se na novo puško navadi. Sam mi je omenil, da ni veliko treniral, ker je čakal na puško, ki je prišla nekaj dni prej, kot je šel v Kuvajt,« komentira Maček.

Od 14. do 19. aprila se bo Boštjan Maček udeležil svetovnega pokala v Al Ainu (Združeni arabski emirati), ki bo drugi letošnji svetovni pokal, prvega v Mehiki pa se ne bo udeležil.

Foto: B. M.

no images were found