| Avtor:

Madžarica

Sestavine za oblate

60 dag moke

5 dag margarine

20 dag sladkorja v prahu

1 pecilni prašek

2 jajci

2 dcl sladke ali kisle smetane

 

Vse sestavine omesiš in razdeliš na pet enakih delov, ki jih povaljaš v krogle. Vsako kroglo posamezno razvaljaš na hrbtni strani pekača in pečeš 7-10 minut. Na koncu moraš dobiti pet enako velikih ploskev oziroma oblatov.

 

Sestavine za kremo

30 dag sladkorja

1 liter mleka

3 dag kakava

5 jedilnih žlic moke

 

Vse skupaj skuhaš kot puding. Ko se krema ohladi, dodaš še 25 dag spenjene margarine.

Na koncu daš en oblat na ravno površino, ga premažeš s kremo in postopek ponoviš, dokler ne porabiš vseh pet oblatov. Zgornji oblat preliješ s čokoladno glazuro.