| Avtor:

Maškarada v Zenkovcih

ZENKOVCI – Prostovoljno gasilsko društvo Zenkovci je v soboto, 9. februarja 2013, v vaško-gasilskem domu v Zenkovcih organiziralo maškarado. Najboljše maske so bile tudi nagrajene.

Sektor Bodonci sestavlja sedem vasi, in sicer: Bodonci, Beznovci, Zenkovci, Vadarci, Strukovci, Lemerje in Puževci. Vsako leto je ena izmed teh vasi organizator maškarade. Letos so to bili Zenkovci. Vikend pred maškarado, to je 2. februarja, so skupine po pet do šest ljudi, hodile po sosednjih vaseh in vabile na maškarado ter pobirale prostovoljne prispevke. Prostovoljne prispevke in zaslužek na maškaradi bodo namenili za ureditev vaško-gasilskega doma.

V polni dvorani vaško-gasilskega doma v Zenkovcih je bilo pravo pustno vzdušje. Razne maškare so poskrbele za pustno rajanje. Za popestritev programa pa je poskrbela skupina maškar iz Bodoncev, ki so predstavili borovo gostüvanje. Najboljše maske so bile tudi nagrajene. Prvo mesto so je zasedel Klub malega nogometa Gron je vdaro, drugo mesto Saša Baričevič in bulmastif tretja pa sta bila dedek in babica. Poveljnik PGD Zenkovci Bojan Lončar je navdušeno povedal, da so z obiskanostjo maškerade zelo zadovoljni. Za glasbo in zabavo do jutranjih ur pa je poskrbel Dejan Filo.

Foto: J.V., P. T, N. K.

no images were found