| Avtor:

Materinski dan na Pertoči

PERTOČA – KTD Sončnica Pertoča je v soboto, 23. marca 2013, organizirala proslavo ob materinskem dnevu. Številni nastopajoči so poskrbeli, da je polna dvorana vaško – gasilskega doma na Pertoči preživela lep večer.

KTD Sončnica Pertoča je tako kot vsako leto priredila proslavo, z namenom proslaviti matere, dekleta in žene. S tem namenom so jim poklonili tudi rožo – trobentico.

Materinski dan na PertočiProgram prireditve je bil pester. Nastopili so Nika Nemec in Denis Unger, učenci 3. razreda POŠ Pertoča, učenci OŠ Sv. Jurij, MePZ sv. Helena in MoPZ Rožmarin pod vodstvom Andreje Nemec ter mali harmonikarski orkester. Nekaj besed so spregovorili tudi župan občine Rogašovci, Edvard Mihlič župnik župnije Pertoča Jože Vinkovič in podpredsednik KTD Sončnica Pertoča Stanislav Dervarič.

Mali nadobudneži POŠ Pertoča – Ana, Sebastjan, Tristan, Sašo in Bastjan, so zaigrali na orffove instrumente in flavte ter od spremljavi Sebastjana na flavti zapeli pesem Jaz sem mala roža. Učenci OŠ Sv. Jurij so zaplesali folkloro, Maja, Dominik in Tilen pa so se predstavili s skečem in z njim nasmejali dvorano.

Po končanem uradnem delu je sledila manjša pogostitev, ki so jo popestrili harmonikarji.

Foto: Sebastjan Gomboc

no images were found