| Avtor:

Materinski dan v Budincih

Člani Kulturno umetniškega društva Budinci so pripravili v soboto, 28. marca, že tradicionalno prireditev ob materinskem dnevu, ki je bila ob 18. uri v vaško-gasilskem domu v Budincih.

DSC_6990 (Custom)Letošnja proslava z naslovom »Od gostüvanja do materinstva« je bila v Budincih že 28. leto zapovrstjo, saj se želijo na ta način pokloniti vsem ženskam ob njihovem prazniku.

V kulturnem programu, ki so ga pripravili, so tako nastopili učenci Osnovne šole Šalovci s krajšim skečem in razmišljanji o materah, folkloristi Kulturno umetniškega društva Šalovci, ki so poleg plesa pripravili tudi krajši skeč, pevke folklorne skupine Kulturno turističnega društva Moščanci s pesmimi, člani skupine Fatal Passions, ki so zaigrali dve pesmi, ter člani domačega društva, v okviru katerega so se predstavile ljudske pevke, Zgrablenci na kvadrat in folklorna skupina.

Po kulturnem programu je sledila še pogostitev in druženje z obiskovalci, ki so napolnili dvorano, za namen prireditve pa je bil pripravljen tudi bogat srečelov.

Foto: Štefan Korpič

no images were found