| Avtor:

Materinski dan v Budincih

BUDINCI –  Kulturno-umetniško društvo Budinci je pripravilo v soboto, 23. marca, v večernih urah, prireditev ob materinskem dnevu. Gre za vsakoletno tradicionalno prireditev, na kateri počastijo praznik mater in žena.   

Materinski dan v BudincihKulturni program prireditve, ki je bila v vaško-gasilskem domu, je bil tudi letos pester. Kot prve so se predstavile domače ljudske pevke pod mentorstvom Darje Slaviček. Najstarejše članice društva že vrsto let pridno skrbijo za ohranjanje ljudskih pesmi. Fantje in moški iz domačega društva so na začetku, njim v čast recitirali pesmi, med tem pa še vsaki podarili vrtnico. Naslednji so nastopili učenci Osnovne šole Šalovci, ki so recitirali pesmi o materah, nato pa še mladi kitarski upi, Sara, Leon, Jerneja in Jan, ki že nekaj mesecev pridno vadijo igranje kitare pod mentorstvom Tadeja Ropoše. Z dvema pesmima, ki so ju zaigrali, so navdušili obiskovalce.

Za še bolj veselo vzdušje na prireditvi pa so poskrbeli trije člani gledališke skupine iz KUD-a Budinci, Irena in Jože Tibola ter Kristjan Lainšček, ki so se predstavili s krajšim skečem »Rouža za sakše beteg« ter člani dramske skupine Zgrebaši iz Turistično-kulturno-športnega društva Pečarovci. Predstavili so se s skečem »Hlače«, za katerega so na 6. festivalu skečev Prefrigani Zgrebaš prejeli priznanje za najboljšo predstavo festivala. Če se je prireditev začela s pesmijo, se je morala tako tudi končati. Kot zadnji so zato nastopili pevci in godci ljudskih pesmi Zgrablenci na kvadrat iz KUD-a Budinci.

Uradni del prireditve je bil s tem končan, obiskovalci pa so se še naprej veselo družili ob dobri glasbi, ki so jo zaigrali člani domačega ansambla Zgrablenci. Kot vsako leto pa so domačini tudi letos poskrbeli za bogat srečelov in pogostitev.

Foto: Denis Pocak

no images were found