| Avtor:

Ministrica in državni sekretar obiskala Mursko Soboto

Ljubljana – Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak ter državni sekretar Dejan Levanič, sta za svoj prvi obisk na terenu izbrala Mursko Soboto, ki sta jo obiskala v petek, 5. aprila 2013. Ob tej priložnosti sta obiskala center za socialno delo, zavod za zaposlovanje in Eko-socialno kmetijo v Šalovcih.

Vir: www.czs.si

Na centru za socialno delo sta se s pomočjo v. d. direktorice mag. Nataše Meolic  seznanila s stisko prebivalstva in programi ter aktivnostmi, ki jih center opravlja. Na območni službi zavoda za zaposlovanje pa ju je sprejela vodja mag. Cvetka Sreš. Tam sta izvedela, kakšna je problematika brezposelnosti v Pomurju, kjer je brezposelnost za 19,4 % višja od povprečja v Sloveniji. Ministrica je ob tej priložnosti izrazila zadovoljstvo s delom in sodelovanjem obeh centrov in povedala, da je bil pred nekaj dnevi objavljen nov razpis za javna dela, v katerem je velik delež le-teh namenjen Pomurju.

Ob obisku pa sta se ustavila tudi v Šalovcih, na Eko-socialni kmetiji Korenika. Kmetijo sta zasnovali društvo za socialno vključenost Mozaik in zavod za usposabljanje in zaposlovanje invalidnih oseb Korenika. V projekt je vključenih okoli 50 oseb iz ranljivih ciljnih skupin in ga je finančno podprlo tudi ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ministrica je poudarila, da želi z obiskom pripomoči k promociji ideje socialnega podjetništva, saj se ji zdi to pravi odziv na razmere v katerih se je znašlo Pomurje in tudi Slovenija. Poudarja pa, da so takšni projekti pravi odziv na kapitalizem, saj so trajnostno naravnani in niso usmerjeni zgolj v dobiček.

Prispevek: Anja Vlaj

Vir: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti