| Avtor:

Mladi o smrkastičnem turizmu v Občini Kuzma

KUZMA — avtorji turistične naloge, učenci Osnovne šole Kuzma, so predstavili zanimiv projekt Smrkastična dežela, kjer so poudarili, da je turistom potrebno ob že obstoječih znamenitostih občine prikazati še kaj novega, predvsem pa drugačnega. Tako bi Občina Kuzma turistično oživela, kar bi po mnenju župana Jožefa Škaliča pripomoglo k splošni turistični rasti, hkrati pa bi oživele tudi nekatere mrtve turistične točke, kot sta Bežanova domačija in Frčkov mlin.

Direktor občinske uprave, Milan Matiš, je učencem povedal, da imajo v občini malo znamenitosti, pa še te premalo reklamirajo in ponujajo. Za izboljšavo lahko poskrbijo s skupnim delom tako občani kot društva.

Nadobudni učenci so obiskali tudi Krajinski park Goričko, kjer so jih bili zelo veseli, vendar je Stanko Dešnik projekt zmotil na točki, kjer bi morebiti posegel v naravo. Učenci so mnenja, da njihova bitja ne bi posegala v »zakone narave«, ravno nasprotno, naravo bi s projektom varovali.

Slavko Krpič, predsednik ŠRD Gornji Slaveči, je učencem povedal, da je ideja o Smrkastični deželi zelo dobra, saj so smrkci popularni, s tem pa bi pritegnili v občino veliko turistov. Tržnica domačih pridelkov in izdelkov pa bi pritegnila vse ostale generacije, kar pomeni, da je projekt primeren za vse generacije.

V prilogi boste izvedeli več o projektu, hkrati pa boste lahko presodili, če tudi na Goričkem velja rek, da »na mladih svet stoji« in če bi jim vsaj nekateri odgovorni morali večkrat prisluhniti.

Celoten projekt: http://www.obcina-kuzma.si/attachments/article/100/SMRKASTICNA%20DEZELA%20Turisticna%20naloga%202012.pdf

Smrkastična himna na melodijo pesmi Rosalija: Smrkasticna himna

no images were found

Avtorica fotografij je Marija Bunderla, mentorica turističnega podmladka, v okviru katerega so učenci sodelovali na festivalu Turizmu pomaga lastna glava.