| Avtor:

Na Pertoči nov pomurski rekord v spajanju sesalnega voda v kategoriji članic

PERTOČA – Prostovoljno gasilsko društvo Pertoča je skupaj z gasilskim regijskim poveljstvom za Pomurje v soboto, 9. januarja, v vaško-gasilskem domu na Pertoči organiziralo tekmovanje pomurske lige v spajanju sesalnega voda. Tekmovalo je 31 ekip. Pri članih so slavili PGD Korovci, pri članicah pa PGD Bodonci.

Ekipo sestavlja šest tekmovalcev, tekmovanje pa poteka na izpadanje. Glavni namen takšnih tekmovanj je ohranjanje telesne pripravljenosti gasilcev. Zimska liga za pokal pomurske regije poteka pod okriljem gasilskega regijskega poveljstva za Pomurje. Tekmovanja bodo potekala posamezno, rezultati pa se bodo seštevali in to bo na koncu dalo končnega zmagovalca pomurske zimske lige.


Zimska liga Pertoca (11)Letos bo organiziranih pet tekmovanj. Termini in lokacije tekmovanj:

1. 09.1.2016 PGD Pertoča GZ Rogašovci
2. 23.01.2016 PGD Skakovci GZ Cankova
3. 06.02.2016 PGD Gornja Radgona GZ Gornja Radgona
4. 20.02.2016 PGD Križevci GZ Gor. Petrovci
5. 05.03.2016 PGD Črenšovci GZ Črenšovci

Prvo tekmovanje je potekalo na Pertoči, kjer je tekmovalo 11 ekip članic in 20 ekip članov. Tekmovanja sta se udeležili tudi dve ekipi PGD Starše. Članice A PGD Bodonci so s časom 18,67 sekunde postavile nov pomurski rekord v pomurski ligi v spajanju sesalnega voda v kategoriji članic.

Finale v obeh kategorijah je bil zelo napet, saj so se v velikem finalu spopadle najboljše ekipe prve tekme zimske lige. V finale pri članicah so se uvrstile članice PGD Bodonci in članice PGD Starše. Zmagala je ekipa PGD Bodonci. Pri članih so se v veliki finale uvrstili člani PGD Korovci in člani PGD Starše, kjer so PGD Korovci premagali PGD Starše.

Zimska liga Pertoca (4)REZULTATI:
Članice:
1. mesto: PGD Bodonci
2. mesto: PGD Starše
3. mesto: PGD Žižki

Člani:
1. mesto: PGD Korovci
2. mesto: PGD Starše
3. mesto: PGD Črenšovci

Podrobni rezultati s časi posameznih krogov: TEKMOVANJE V SPAJANJU SESALNEGA VODA PERTOČA

Foto: V. V.

no images were found