| Avtor:

»Na tvojo besedo bomo mreže vzeli …«

»… in postali ribiči ljudi, da cel svet bomo zaobjeli z ljubeznijo, ki daješ jo ti!« Tako je prejšnji teden odmevala himna Oratorija 2014 župnije v Pečarovcih. Otroci starosti od 5. leta pa vse do konca osnovne šole, so v tednu od 30. do 6. julija 2014 vsak dan od 9. do 16. ure, skupaj z animatorji ustvarjali, plesali, peli, molili in se zabavali.

oratorij-2014-zupnije-v-pecarovcih-1Oratorij je trajal od ponedeljka do nedelje in vsak dan je sedemnajstim udeležencem ponujal nekaj novega. Skozi ves teden smo spoznavali zgodbo o preprostem ribiču in prvem papežu – Sv. Petru. Spoznali smo, kako je bil Peter poklican za apostola, kako je trikrat zatajil Jezusa in, kako mu je le-ta odpustil. Petra smo spoznali kot pogumnega pričevalca in nekoga, ki je daroval svoje življenje za Jezusa. Da je bilo vse skupaj bolj zanimivo, so Petra otroci spoznavali skozi zanimivo, včasih celo šaljivo zgodbo, ki  jo je prebiralo dvanajst animatorjev. Vsako jutro smo skupaj s sestro Cilko prepevali himno oratorija »Na tvojo besedo« in mnoge druge pesmi, ki smo se jih skupaj naučili.

Vsak dan pa so potekale tudi različne delavnice. Na začetku Oratorija si je vsak od otrok izdelal ribico s svojim imenom in šal, na katerega so si prišili mrežo, ribice in etiketo z mislijo oratorija »Na tvojo besedo«. V preostalih dneh smo izdelovali obeske iz hama perlic, ki smo jih na koncu polikali, da smo dobili čudovite umetnine. Pekli smo piškote, ki so jih otroci izrezali sami, si ogledali risano zgodbo o sedanjem papežu Frančišku ter se pri vsem tem prav prijetno zabavali. Vsak dan pa smo obujali različne igre, ki smo se jih spomnili animatorji ali pa so nas jih naučili otroci.oratorij-2014-zupnije-v-pecarovcih-18

V torek smo se skupaj z župnikom Hozjan Jožetom odpravili na kopanje v Moravske Toplice, kjer smo preživeli ves dan. Vodne vragolije so bile kot nalašč za mlade udeležence, saj so lahko dodobra pokurili svojo energijo. Četrtek smo namenili  pohodu na igrišče v Šalamencih. Dobro smo združili s koristnim, zato smo ubrali pot skozi gozd. Da pa sama pot ne bi bila predolgočasna, smo animatorji poskrbeli z ugankami na drevesih, ki so jih morali otroci rešiti. Ko smo prispeli na igrišče, smo tam imeli mašo v naravi, kosilo, nato pa smo se zabavali z vodnimi igrami. Eden izmed popoldnevov pa je bil namenjen tudi zdravi prehrani in prvi pomoči, ki nam ju je predstavila medicinska sestra. Otrokom je bilo zanimivo predvsem pripravljanje zdravih sadnih nabodal in obvezovanje s povoji.

Sobota je bila dan za priprave na nedeljsko mašo in raznorazne igre na igrišču, v nedeljo pa smo opravili sveto mašo po kateri je sledil še župnijski dan.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=yuHMdA2dDdw&app=desktop

Prispevek: Martina Sever

Foto: Martina Sever in Laura Kopunovič

Video: Tadeja in Monika Lončar

no images were found