| Avtor:

Na vaških igrah v Poznanovcih zmagali Bodonci

POZNANOVCI – Športno društvo Poznanovci je v nedeljo, 20. julija, na igrišču v Poznanovcih organiziralo tradicionalne vaške igre. Tekmovalo je osem ekip. V igrah in v vlečenju vrvi so zmagali Bodonci.

vaske-igre-poznanovci-32Na tradicionalnih vaških igrah so se pomerile ekipe iz Poznanovcev, Šalamencev »Močen veter«, Beznovcev, Kuštanovcev, Zenkovcev, Bodoncev, Rogaševcev in Radovcev. Ekipe so se pomerile v štafetnem teku v vrečah, slalomu z lestvijo, metu krompirja z vrečo in metu mokre spužve. Vsaka ekipa je lahko pred pričetkom igre vložila tudi Jokerja.

Obiskovalci so si lahko z ogledom iger popestrili nedeljsko popoldne, saj so tekmovalci med igrami poskrbeli za nasmehe gledalcev in dobro vzdušje. Prav tako pa ni manjkalo navijačev, ki so prišli navijat za svoje ekipe. Pri igrah so najboljši bili Bodonci, pred Šalamenci in Zenkovci.

REZULTATI:vaske-igre-poznanovci-97

  1. mesto: Bodonci
  2. mesto: Šalamenci »Močen veter«
  3. mesto: Zenkovci
  4. mesto: Kuštanovci
  5. mesto: Radovci
  6. mesto: Poznanovci
  7. mesto: Rogašovci
  8. mesto: Beznovci

Potekalo pa je tudi vlečenje vrvi. Svojo moč so preizkusile štiri ekipe, in sicer: Šalamenci, Bodonci, Poznanovci šank in Poznanovci Kosovo. 

Na vsakem konci vrvi je bilo šest tekmovalcev, ki so skušali nasprotnika čim prej potegniti na svojo stran. Pri vlečenju vrvi je pomembna tehnika, moč, vzdržljivost in tudi teža ekipe v kilogramih. V tej zabavni športni disciplini so prvo mesto osvojili Bodonci. Drugi so bili Poznanovci šank, tretji Šalamenci in četrti Poznanovci Kosovo.

vaske-igre-poznanovci-56

Foto: J. V., M. M.

no images were found