| Avtor:

Najboljši harmonikar je Martin Golič

BODONCI – Prostovoljno gasilsko društvo Bodonci je skupaj s KUD Ljubečna v nedeljo, 11. avgusta 2013, priredilo 33. Polfinalni izbor za Zlato harmoniko Ljubečne. Nastopilo je 16 harmonikarjev iz celotne Slovenije, v finale pa se jih je uvrstilo 14. Absolutni zmagovalec v Bodoncih je bil Martin Golič.

polfinalni-izbor-za-zlato-harmoniko-ljubecne-2013-25V nedeljo se je v Bodoncih med seboj pomerilo 16 harmonikarjev iz celotne Slovenije. Razdeljeni so bili v štiri kategorije, in sicer Juniorji (do deset let), 1. kategorija (od 11. do 14. let), 2. kategorija (od 15. do 25. let) in 4. kategorija (od 41. do 60. let). V tretji kategoriji ni bilo nobenega polfinalista. Tekmovalce je ocenjevala strokovna komisija v sestavi Tomaž Guček in Zmago Štih.

Prostovoljno gasilsko društvo Bodonci je najboljšemu harmonikarju na polfinalnem izboru podelilo Plaketo Aleksandra Vlaja. Ta je šla tokrat v roke Martinu Goliču.

V finale, ki bo 1. septembra 2013 v Ljubečni, se je uvrstilo 14 harmonikarjev.

Finalisti:

JUNIORJI: Laznik Nik in Mlakar Luka.

1. KATEGORIJA: Krevh Anže, Podkrižnik Tanja in Kotnik Uroš

2. KATEGORIJA: Funtek Jure, Felič Dominik, Hutevec Blaž, Ržen Tilen, Rečnik Simon, Golič Martin, Arnšek Rok in Belaj Gašper

4. KATEGORIJA: Vogrinec Miran

Po tekmovanju je sledila zabava do jutranjih ur z glasbeno skupino Weekend-Band.

Foto: P. H.

no images were found