| Avtor:

Noč gračkoga zmaja

GRAD – Občina Grad je v nedeljo, 25. oktobra 2015, v sodelovanju z društvi in Krajinskim parkom Goričko priredila Noč gračkoga zmaja.

Množico obiskovalcev je na Grad na Goričkem ponovno privabila Noč gračkoga zmaja. Po stoletjih dolgega spanja se je iz ostankov vulkana pri Gradu na Goričkem prebudil grački zmaj Kač. Prebujanje zmaja Kača se je pričelo ob 13. uri z ansamblom Spev. Za njimi je potekala otroška predstava Gledališča Ku-Kuc, nato pa se je za najmlajše pričel zmajski cirkus z dvornim norčkom. Cel dan je potekala tudi otroška delavnica (risanje, barvanje in izdelava krone), prav tako pa so lahko streljali z loki in se igrali srednjeveške igre.

Noc-grackoga-zmaja_Na dvorišču gradu so bile tudi stojnice rokodelcev, v parku pred gradom pa so se obiskovalci ustavljali ob domiselno okrašenih stojnicah domačih društev, kjer so lahko okusili domačo kulinariko. Potekal je pester spremljajoč program kot so: zabava grajske gospode, srednjeveški plesi, boj vitezov za krono in veličastna vrnitev zmaja Kača z ognjenim šovom. Nastopili so tudi skupina GITA, Fešta band, Julie&The Diamonds, Kingston in Weekend Band.

Foto: J. V.

no images were found