| Avtor:

Nordijska hoja s pomurskimi poslanci v Budincih

BUDINCI – Klub prekmurskih poslancev, Center za zdravje in razvoj Murska Sobota ter Center za nordijsko hojo Pomurja so v soboto, 20. oktobra, pripravili pohod oziroma Nordijsko hojo s pomurskimi poslanci na »Pouti po dolaj pa bregaj« v Budincih. Pri izvedbi pohoda so jim pomagali tudi KUD Budinci, KTD Andovci ter Radenska d. d.

Pohodniki so se v dopoldanskih urah zbrali pred Vaško-gasilskim domom v Budincih, kjer so jih po začetnem okrepčilu in izposoji pohodnih palic nagovorili predsednik Kluba pomurskih poslancev Jože Horvat, poslanec Dejan Židan, Mojca Makovec Haložan iz Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota ter župan Občine Šalovci Iztok Fartek. Po nagovorih so sledile še vaje in napotki za pravilno uporabo pohodnih palic ter nekaj nasvetov glede nordijske hoje, nato pa se je okrog 70 pohodnikov odpravilo na 12,4 kilometre dolgo pot.

Začetek pohoda je spremljala gosta megla, kar pa pohodnikov ni motilo. Pogumno so se podali na pot, ki jih je vodila skozi gozd, mimo mejnih kamnov, pri tem pa so se lahko ustavili tudi pri najsevernejši točki Slovenije. Med potjo so se pohodniki ustavili pri nekdanji stražarnici, nato pa nadaljevali pot skozi gozd do Andovec, kjer so jih z domačimi dobrotami pričakali Andovčani. Po krajšem postanku in okrepčilu ter skupnem fotografiranju pri Malem Triglavu so se pohodniki odpravili nazaj proti vaško-gasilskemu domu v Budince, kjer se je s toplo malico pohod zaključil, sledilo pa je druženje do poznega popoldneva.

 

no images were found

Foto: Martina Slankovič, Bojan Horvat