| Avtor:

Občinske igre v Budincih

 

BUDINCI – Vaščani Budincev so v nedeljo, 3. avgusta, pripravili že tradicionalne občinske igre Občine Šalovci, ki so potekale na nogometnem igrišču v Budincih. 

budinci-igre-7Že osemnajsto leto zapored so v občini Šalovci pripravili igre, ki so sprva bile kmečke, pred štirimi leti pa so se preimenovale v občinske igre. Vsako leto potekajo igre v drugi vasi v občini, tokrat so bile v Budincih.

Domačini so s pripravami na igre začeli že nekaj tednov prej, saj so le tako lahko poskrbeli za njihovo nemoteno izvedbo. Vseh šest vasi iz občine se je tako pomerilo v šestih igrah ter v dodatni igri presenečenja. Tekmovalci so pokazali svoje spretnosti v luščenju koruze, v pretakanju vode, ki je simbolično predstavljala vino, v prenašanju jabolk in sajenju krompirja, ter prenosu jajc v skladiščenje in prevozu jajc v samokolnici.budinci-igre-12

V igrah, ki so se začele v popoldanskih urah, si je največ točk priigrala ekipa iz Budincev. Tekmovalci so tako ovrgli rek, da naj domačini ne bi zmagali. Drugo mesto je pripadlo ekipi iz vasi Čepinci, tretje mesto pa ekipi iz Domanjševcev. Vse tri ekipe so prejele pokale, zmagovalci pa bodo prejeli še prehodni pokal.

Za še prijetnejše vzdušje na občinskih igrah ter za glasbo je skrbel Mark Tivadar, poskrbljeno pa je bilo tudi za jedačo in pijačo.

Foto: Darjan Fujs

no images were found