| Avtor:

Orehovo srce

Sestavine:

1 vrečka suhega kvasa

0,5 kg moke

3 dcl vode ali mleka

1 žlička sladkorja

2 rumenjaka

10 dag margarine

0,3 dcl ruma

Nadev:

30 dag orehov

3 – 4 žlice sladkorja

Postopek:

Najprej v posodico zliješ mleko, dodaš vrečko suhega kvasa in žličko sladkorja. Pustiš, da kvas vzhaja. Nato pa to zmes zliješ v drugo posodo k moki in ostalim sestavinam. Testo omesiš in pustiš 15 do 20 minut, da vzhaja. Potem testo razvaljaš in dodaš nadev. Testo potem zaviješ skupaj in daš v model za peko (šarkelj, srce ali kateri koli drugi).  V modelu pustiš, da vse skupaj še enkrat vzhaja.

Nato zgoraj premažeš s stepenim jajcem. Pečeš pri 180 do 200°C približno eno uro. Ko je pečeno, pustiš, da se odvrne in nato razrežeš.

Foto: Janja Vlaj