| Avtor:

Otroške igre v Markovcih

MARKOVCI – Člani Športnega društva Carioke Markovci so pripravili v nedeljo, 14. junija, otroške igre, ki so potekale na igrišču v Markovcih. Zbralo se je okrog 25 otrok.

 

Otroske igre (1)Otroške igre, ki so letos potekale prvič, so privabile precejšnje število obiskovalcev, ki so opazovali najmlajše pri udejstvovanju v različnih igrah.

Prva igra, ki so jo organizatorji pripravili, je bila nogomet na milnici. Otroci, ki so bili razdeljeni v šest skupin, v vsaki skupini so bili po trije, so se pomerili v nogometu na napihljivem igrišču, politem z milnico. Prvo mesto v tej igri je osvojila ekipa, ki so jo sestavljali Jernej, Domen in Petra, drugo mesto ekipa, ki so jo sestavljali Lara, Gal Z. in Erik, tretje mesto pa ekipa, v kateri so bili David B., Daša in Gal K.

Preostale igre, v katerih so se otroci pomerili, so bile odboj žoge na deski, žongliranje, poligon ter strel na gol. Tudi pri teh igrah so bili končni rezultati podobni, kot pri igri nogomet na milnici.

Otroske igre (7)Otroške igre pa niso minile zgolj v znamenju otrok, ampak so se v igranju nogometa pomerile tudi gasilke Prostovoljnega gasilskega društva Markovci in nogometaši ŠD Carioke Markovci. V tej igri so zmagale gasilke, saj so fantje dovolili, da se goli deklet štejejo dvojno. Po tem pa so se v nogometu na travnati zelenici pomerili še nekdanji in sedanji nogometaši domačega društva, kjer so zmagali slednji.

Prvo tovrstno srečanje otrok, njihovih staršev in ostalih obiskovalcev je po besedah organizatorjev odlično uspelo, saj se je celodnevno druženje ob hrani, pijači in glasbi zavleklo vse do večera. Organizatorji se tako nadejajo podobnega obiska in odziva tudi v prihodnjih letih, ko bodo poskušali dogajanje še razširiti.

Foto: D. N.

no images were found