| Avtor:

Otvoritev avto-moto sezone v Bodoncih

BODONCI – Motoklub Veteranov Murska Sobota, Evangeličanska cerkvena občina Bodonci ter Prostovoljno gasilsko društvo Bodonci so pripravili v nedeljo, 28. aprila, otvoritev avto-moto sezone, kjer so blagoslovili tudi voznike.

Otvoritev avto-moto sezone je bila v Bodoncih letos že šestič zapored, srečanja pa se po navadi udeleži do 200 vozil. Tudi letošnje leto je bil odziv zelo dober, tako s strani voznikov, kot tudi okolice, ki srečanje vedno težko pričakuje in se ga veseli.

Kot je dejal Simon Sever, evangeličanski duhovnik v Bodoncih, prosijo na otvoritvi za blagoslov, ki naj spremlja voznike na njihovih poteh v novi sezoni, hkrati pa povežejo to srečanje z druženjem, kajti zima je bila, posebej letos, tudi za ljubitelje starodobnih vozil, zelo dolga.

Najstarejše starodobno vozilo

Duhovnik Simon Sever je od leta 2006 član Motokluba Veterani Murska Sobota, vozi pa se z avtomobilom VOLVO PV 444 iz leta 1958. Kot je dejal, ima Motoklub Veterani Murska Sobota 220 članov, med ljubitelji starodobnih vozil pa se veča število avtomobilov. Tudi najstarejše starodobno vozilo je avtomobil, in sicer FORD T iz leta 1917.

 

Vsa ta vozila pa so bila blagoslovljena tudi letos. Srečanje starodobnih vozil se je, tako kot vsako leto, tudi letos začelo pri evangeličanski cerkvi v Bodoncih, kjer je duhovnik Simon Sever opravil bogoslužni in blagoslovitveni del srečanja. Najprej so tako imeli božjo službo, ki jo je sooblikovalo večje število sodelavcev, predvsem mlajših. Zatem so prosili blagoslov na parkirišču pod cerkvijo za voznike motornih koles in nato še na igrišču pri šoli za voznike avtomobilov.

Po bogoslužju in blagoslovitvi vseh vozil pri cerkvi se je dogajanje preselilo k vaško-gasilskemu domu v Bodonce, kjer so se ljubitelji starodobnih vozil in ostali obiskovalci zabavali ob zvokih skupine Weekend Band.

Foto: Melani Mörec

no images were found