| Avtor:

Otvoritev gasilskega doma z večnamenskimi prostori v Serdici

SERDICA – Člani prostovoljnega gasilskega društva Serdica so skupaj z vaščani in Občino Rogašovci pripravili v soboto, 18. aprila, slavnostno odprtje gasilskega doma z večnamenskimi prostori v Serdici.

 

Vir: PGD Serdica

Vir: PGD Serdica

V Serdici imajo dolgoletno tradicijo gasilstva, ravno zato je bila želja po večjih in primernejših prostorih toliko večja, saj je bil stari gasilski doma premajhen. Prelomno leto za gradnjo novega gasilskega doma je bilo leto 2002, ko so gasilci na občnem zboru sprejeli sklep o gradnji novega gasilskega doma. Želja se je začela uresničevati še istega leta, ko so 25. maja pričeli z rušenjem starega doma, že čez nekaj tednov, natančneje 8. junija, pa so postavili prve temelje za nov gasilski dom. Sanje so tako postale resničnost in danes imajo krajani Serdice nov gasilski dom, ki živi in diha s celo vasjo.

S slavnostno prireditvijo, ki je bila pod veliki šotorom na dvorišču pri gasilskem domu, so vaščani Serdice obeležili kar dve novi pridobitvi v vasi, in sicer gasilski dom z večnamenskimi prostori ter nov most čez reko Ledavo.

V ta namen so pripravili tudi krajši kulturni program, ki se je začel s slavnostnim prihodom gasilcev iz Gasilske zveze Rogašovci ter gasilcev iz Avstrije skupaj s Pihalnim orkestrom Murska Sobota. Sledili so nagovori, in sicer nagovor predsednika Prostovoljnega gasilskega društva Serdica Marjana Benka, nato pa še govor župana Občine Rogašovci Edvarda Mihaliča in podpoveljnika Regijskega svet za Pomurje Martina Ficka.

V kulturnem programu so se predstavili tudi mladi glasbeniki, ki so zaigrali eno pesem, Selanske frajle iz Sela, ki so se predstavile s plesom ter Zgrablenci na kvadrat iz Budincev, ki so zapeli nekaj pesmi.

Ob koncu kulturnega programa sta podpoveljnik Regijskega sveta za Pomurje Martin Ficko in predsednik Gasilske zveze Rogašovci Stanislav Geder podelila gasilcem še priznanja za njihovo dolgoletno delo in prizadevanje v gasilstvu.

Program se je zaključil s slavnostnim odhodom gasilcev v spremstvu pihalnega orkestra, nato pa je sledil še ogled novega gasilskega doma z večnamenskimi prostori.

Po krajši pavzi je sledila zabava s skupino Modrijani, ob kateri se je šotor dodobra napolnil.