| Avtor:

Otvoritev Zelene dvorane v Puconcih

PUCONCI – V mesecu oktobru praznuje Občina Puconci praznuje občinski praznik. Na Osnovni šoli Puconci so težko pričakovali soboto, 12. oktobra, ko so svojemu namenu predali novo večnamensko športno dvorano – Zeleno dvorano Puconci.

Istočasno obeležujejo 230 let šolstva v Puconcih in 30 let delovanja v sedanji šolski zgradbi. Otvoritev Zelene dvorane Puconci pomeni pomemben prelomni trenutek za razvoj športa in rekreacije v širšem okolju. Ime dvorane – Zelena dvorana ni samo zaradi zelene barve oboda glavne dvorane, ampak tudi zaradi mnogih elementov energetske varčnosti, ki so vgrajeni v zgradbo. Nova pridobitev je pomembna tudi za razvoj naselja Puconci in celotne občine ter za njeno prepoznavnost v Sloveniji in širše.

otvoritev-zelene-dvorane-10Po besedah Ernesta Nemca, ravnatelja OŠ Puconci, veliko pozornost posvečajo zdravemu načinu življenja. Eden od projektov, ki ga izvajajo, je Zdrav življenjski slog, ki se bo v novih prostorih v polni meri izvajal v zadovoljstvo njihovih učencev. Tako bodo imeli mladi športniki odlične pogoje za vadbo v različnih zvrsteh. Zelena dvorana bo namenjena tudi potrebam dejavnosti vrhunskih športnikov in rekreacije vseh občanov. »Trije naši klubi tekmujejo v državnih ligah, zato je bilo v novi dvorani potrebno zadostiti visokim tekmovalnim standardom,« je povedal Nemec.

Zbrane je kot prvi nagovoril župan Občine Puconci Ludvik Novak. »Dvorana je zgrajena kot varčna dvorana in bo dobila tudi izkaznico. Ta dvorana je osnovni pogoj za kakovost šolske športne vzgoje, ki se ne zaključi, ko otrok na koncu pouka odide domov. Želim si, da bi bila športna dvorana polna tudi popoldan, da bi se tako odločili za kakovosten način preživljanja prostega časa,« je povedal puconski župan Ludvik Novak.

Ernest Nemec je prejel priznanje in zahvalo za najbolj zaslužnega delavca v športu v Občini Puconci v letu 2012. Ob tem se je Ernest Nemec zahvalil in povedal: »Osnovna šola Puconci je, kot govorijo zapisi v šolskih kronikah, bila že v davni preteklosti ustanova, ki je dala veliko znanja mnogim mladim generacijam. Ponosni smo na vrhunske rezultate društev, kjer mladi nadaljujejo svoje udejstvovanje. Zahvaljujem se za dobljeno priznanje in čestitam tudi ostalim, ki bodo športna priznanja še prejeli.«

Slavnostni govornik je bil poslanec v parlamentu Branko Ficko. Nekaj pozdravnih besed je povedala tudi predstojnica Zavoda Republike Slovenije za šolstvo območne enote Murska Sobota Irena Kumer.

Najboljši športnik in športnica prihajata iz Bodoncev

Prireditev ob otvoritvi Zelene dvorane je bila popestrena s kulturnim programom, podelitvijo priznanj Športne zveze Puconci najboljšemu športniku, športnici ter ekipi.

otvoritev-zelene-dvorane-22DOBITNIKI PRIZNANJ:

NK Kema Puconci – priznanje za  klub z največjo tradicijo v Občini Puconci

HK Triglav Predanovci – priznanje za najboljšo mladinsko ekipo Občine Puconci za leto 2012

Boštjan Maček, strelec na glinaste golobe – priznanje za najboljšega športnika Občine Puconci za leto 2012

ŽOK Kema Puconci – priznanje za najboljšo žensko člansko ekipo Občine Puconci za leto 2012

Vanja Vidonja, odbojkarica – priznanje za najboljšo športnico Občine Puconci za leto 2012

NTK Kema Puconci – priznanje za najboljšo moško člansko ekipo Občine Puconci za leto 2012

Po podelitvi priznanj je sledilo uradno odprtje Zelene dvorane. Trak so prerezali župan Občine Puconci Ludvik Novak, ravnatelj OŠ Puconci Ernest Nemec, predsednik Športne zveze Puconci Jože Fartek in poslanec v parlamentu Branko Ficko.

Slovesnost se je nadaljevala s pogostitvijo in z druženjem pod šotorom pri OŠ Puconci. Za zabavo so poskrbele glasbene skupine Weekend band, Pravi moment in OPPA Bokan band.

Foto: Melani Mörec

no images were found