| Avtor:

Panna cotta

Sestavine

1000 ml Panna cotte Meggle

200 ml alpske smetane za stepanje

zamrznjeno ali sveže sadje (jagode, borovnice, gozdni sadeži …)

Postopek         

Panna cotto in smetano damo v lonec, ga pristavimo na štedilnik, in mešamo dokler zmes ne zavre. Ko zavre, ugasnemo štedilnik in počakamo pet minut. Nato zlijemo zmes v poljubne modelčke (lahko kar plastične kozarce). Zmes, zlito v modelčke, damo v hladilnik in pustimo 5–6 ur, da se strdi.

Zamrznjeno ali sveže sadje zmiksamo in dodamo sladkor po okusu. Če želite bolj sladko sadje, potem dodate več sladkorja. Sadje na štedilniku malce pogrejemo.

Ko je Panna cotta strjena jo obrnemo ven iz modelčkov na krožnik in okrasimo s sadjem. Lahko pa sadni preliv damo kar na Panna cotto v modelčkih in postrežemo.

Foto: Janja Vlaj