| Avtor:

»Pečarovski ringelšpil« organiziral velikonočne delavnice za mlade in mlade po srcu

V sklopu Turistično, kulturno, športnega društva Pečarovci smo 30. 3. 2013 organizirali »Pečarovski ringelšpil« – velikonočne delavnice na katerih so otroci in njihovi spremljevalci izdelovali velikonočne pisanice, vazice, pletenice iz slanega testa, piščančke, zajčke in še marsikaj.

»Pečarovski ringelšpil« organiziral velikonočne delavnice za mlade in mlade po srcuIdeja za nastanek Pečarovskega ringelšpila se je porodila v preteklem koledarskem  letu, ko smo želeli v vasi organizirati nočno sankanje ob baklah. Žal nam je vreme takrat zagodlo in snega za sankanje ni bilo dovolj. Kljub neugodnemu vremenu pa otrok nismo želeli pustiti na cedilu, zato smo pripravili novoletno delavnico z ognjemetom.

Na letošnji velikonočni delavnici pa se nam je uspelo zbrati nekje 40 udeležencev. Prisotni so bili otroci iz vrtca, osnovnošolci ter starejši bratci in sestrice, najbolj navdušeni pa so bili starši, ki so svojim malčkom z veseljem pomagali .Po uspešnem ustvarjanju velikonočnih izdelkov in umetnij je vsak mlajši udeleženec dobil  priznanje »Pečarovskega ringelšpila«.

V sklopu Pečarovskega ringelšpila  želimo za otroke organizirati vsaj 4 delavnice letno (na primer: velikonočna delavnica, pozdrav poletnim počitnicam, jesenska delavnica, sankanje, novoletna delavnica) . Vse pa je odvisno od vremenskih razmer in interesa vaščanov.

Za izvedbo in izvirno idejo »Pečarovskega ringelšpila« se zahvaljujemo Nini Košir in njenim vrlim pomagačem, ki so pomagali pri uspešni organizaciji velikonočne delavnice. V TKŠD- ju si želimo še veliko uspešnih dejavnosti, saj prav s pomočjo le teh povabimo ljudi k  prijetnemu druženju, ustvarjanju in izmenjavi izkušenj.

Prispevek in foto: Danica Kardoš

no images were found