| Avtor:

»Pesem naj druži ljudi«

BEZNOVCI – Člani Turističnega društva Vrtnica iz Beznovcev so pripravili v nedeljo, 1. junija, prireditev z naslovom Pesem naj druži ljudi, ki je bila pod šotorom pri gasilskem domu.

pesem-naj-druzi-ljudi-2

Na tradicionalni prireditvi, ki jo pripravljajo predvsem ljudske pevke iz TD Vrtnica, ohranjajo ljudsko pesem, glasbo, ples in narečje. Kot je povedala predsednica društva Tanja Marič, so si želeli s prireditvijo vzeti čas zase, za svojo dušo ter za svoje najbližje.

Na odru se je tako zvrstilo kar enajst nastopajočih, in sicer ljudske pevke Vrtnice Beznovci, ljudske pevke Žlahtna kapljica Dolina, ljudske pevke iz Lipovcev, ljudski pevci in godci Zgrablenci na kvadrat iz Budincev, mešani pevski zbor Rožmarin Pertoča, folklorna skupina KTD Moščanci ter njihove pevke, ljudski godci Vinski bratje, ljudski pevci KD Vrelec Benedikt, Družina zapoje iz Vadarcev ter gostje iz Medžimurja VIS Štrigovčani.

Za povezovanje prireditve, smeh in dobro voljo med obiskovalci je poskrbel Pohorski klatež. Domačini so pripravili bogat srečelov, poskrbeli pa so tudi za jedačo in pijačo. Po koncu uradnega dela prireditve so vsi nastopajoči skupaj zapeli dve pesmi.

Foto: Sandra Ančimer

no images were found