| Avtor:

Pohod z doulov na brejge v Šalovcih

ŠALOVCI – Turistično društvo Dišeči volčin je v sodelovanju z Občino Šalovci pripravilo v nedeljo, 21. aprila, že tradicionalni sedmi pohod »Z doulov na brejge«.

Pohod, ki je potekal po obronkih vasi Šalovci ob dolini Velike Krke se je pričel ob 10. uri. Okrog sto pohodnikov se je začelo zbirati pred občinsko stavbo v središču vasi Šalovci pol ure pred pohodom, po dobrodošlici in pozdravnem nagovoru ­­­predsednice Turističnega društva Dišeči volčin Mihaele Kalamar ter župana Občine Šalovci Iztoka Farteka pa so se odpravili na 12 kilometrov dolgo pot.

Pohod z doulov na brejge v ŠalovcihNajprej so se podali mimo nogometnega igrišča, osnovne šole in vrtca proti Marofu do Kutoša. Od tod so lahko občudovali razgibano goričko pokrajino. Pot so nato nadaljevali po poljih in travnikih do stare idilične Tusove domačije. Od tam so se podali skozi gozd do Eko-socialne kmetije Korenika, kjer so imeli krajši postanek in se hkrati okrepčali za nadaljevanje poti, ki jih je vodila čez Veliko Krko do gomil. Sledila je pot mimo ribnikov na Šalovski breg, naprej do Kardoševe kmetije. Tam so se pohodniki razvajali ob krušnih dobrotah, pečenih na tradicionalen način. Po krajšem okrepčilu z domačimi dobrotami so se pohodniki podali na zadnji del poti, ki so jo s toplo malico zaključili pred občinsko stavbo.

Pohod, ki je potekal ob tako lepem vremenu in privabil precejšnje število zvestih pohodnikov, se je končal v popoldanskih urah, šteje pa za Izkaznico pohodnika/pohodnice po Goričkem 2013.

Foto: M. K.

no images were found