| Avtor:

Prehodni pokal osvojila ekipa iz Budinec

Na športnem igrišču v Čepincih je minulo nedeljo pet vasi iz Občine Šalovci tekmovalo v 22. zabavnih in športnih občinskih igrah.

občinske igre_fotoDN (10)Sodelujoče ekipe – teh je bilo sicer šest, ker je izven konkurence tekmovala tudi ekipa Dolnjega Senika iz Madžarske – so se pomerile v šestih igrah ter v dodatni igri presenečenja. Udeleženci so tako tekmovali v metanju podkve, lovljenju jajc z ribiško mrežo, kotaljenju okrogle bale čez ovire, metanju in lovljenju vodnih balonov, električni igri ter v maratonski igri nogometa oziroma zorbingu, ki je sledil po vseh naštetih odigranih igrah. Največ spretnosti in izkušenj so v tej disciplini pokazali člani ekipe iz Dolnjega Senika, ki so tudi osvojili prvo mesto.

Ob koncu dneva, ko se je že stemnilo, pa so se tekmovalci pomerili še v igri presenečenja, v kateri so prenašali kroglice istih barv do označenega polja. Tekmovanje, ki se je torej zavleklo skozi ves dan, je minilo v prijetnem in zabavnem vzdušju.

občinske igre_fotoDN (6)Ob koncu dneva je seštevek točk pokazal, da je prvo mesto osvojila ekipa iz Budincev, drugo mesto ekipa iz Markovcev, tretje mesto pa sta si delili ekipi iz Dolencev in Čepincev. Ekipe, ki so osvojile prva tri mesta, so prejele pokal, zmagovalna ekipa pa je za prvo mesto prejela še prehodni pokal.

Pred pričetkom iger pa so se prav tako na nogometnem igrišču v Čepincih zbrali tudi člani Društva upokojencev Šalovci na rednem letnem srečanju. Ob glasbi ter jedači in pijači so preživeli prijetno dopoldne, prisostvovali pa so tudi slovesnosti, ki so jo vaščani Čepinec pripravili ob 40-letnici sodelovanja med vasema Dolnji Senik in Čepinci.

Foto: D.N.

no images were found