| Avtor:

Prehodni pokal pomurske lige v spajanju sesalnega voda osvojile članice PGD Bodonci in člani PGD Korovci

GORNJA RADGONA – Prostovoljno gasilsko društvo Gornja Radgona je skupaj z gasilskim regijskim poveljstvom za Pomurje v soboto, 29. marca, v vaško-gasilskem domu v Gornji Radgoni organiziralo zaključno tekmovanje pomurske lige v spajanju sesalnega voda. Tekmovalo je 23 ekip. Pri članih so slavili PGD Pertoča, pri članicah pa PGD Zenkovci. Zmagovalci v skupnem seštevku pa so bili člani PGD Korovci in članice PGD Bodonci.

pomurska-liga-ssv-gornja-radgona-59V Gornji Radgoni je ta konec tedna potekal zaključek pomurske lige v spajanju sesalnega voda.  Tekmovalo je 16 članskih ekip in sedem ekip članic.

V velikem finalu pri članicah smo lahko spremljali isti finale kot v Skakovcih, kjer so se članice PGD Bodonci pomerile s članicami PGD Zenkovci. Tokrat so slavile članice iz Zenkovcev. V moškem finalu pa smo lahko spremljali napet dvoboj med ekipama PGD Korovci in PGD Pertoča. Ekipa iz Pertoče je premagala Korovce za 0,80 sekunde  prednosti.

Regijski poveljnik Dušan Utroša se je pred razglasitvijo rezultatov zahvalil vsem štirim organizatorjem tekmovanj – PGD Pertoča, PGD Skakovci, PGD Korovci in PGD Gornja Radgona ter podjetju Gamat, prvemu sponzorju pomurske lige. »Moram povedati, da sem vesel, da smo prvo pomursko ligo v spajanju sesalnega voda uspešno pripeljali do konca. S tega prvega tekmovanja smo se marsikaj naučili. Imeli smo pluse, imeli smo minuse, naslednje leto bomo to popravili. Vsekakor je pa najpomembnejše, da vse tiste ekipe, ki date kaj nase, ki mislite to leto poseči po najvišjih rezultatih na državnem tekmovanju, ste tukaj. Čestitam vam, sem vam hvaležen, da ste izkoristili zimo za priprave,« je dodal Utroša.pomurska-liga-ssv-gornja-radgona-49

REZULTATI:

Članice:

 1. mesto: PGD Zenkovci
 2. mesto: PGD Bodonci
 3. mesto: PGD Pertoča

 Člani:

 1. mesto: PGD Pertoča
 2. mesto: PGD Korovci
 3. mesto: PGD Beznovci

 

Dobili prve zmagovalce pomurske lige v spajanju sesalnega voda

Prehodni pokal so pri ženskah s prednostjo šestih točk osvojile članice PGD Bodonci. Pri moških pa člani PGD Korovci s petimi točkami prednosti. Prve tri ekipe v posamezni kategoriji so prejele bogate nagrade podjetja Gamat, sponzorja pomurske lige v spajanju sesalnega voda.

pomurska-liga-ssv-gornja-radgona-96

SKUPNI REZULTATI POMURSKE LIGE V SSV:

Članice:

 1. mesto: PGD Bodonci (prehodni pokal + turbo ročnik Korus s pretoki + 10 x majica)
 2. mesto: PGD Pertoča (gasilnik S6 + tlačna cev C Parsch + 10 x majica)
 3. mesto: PGD Zenkovci (gasilnik S6 + svetilka Elp flashlight + 10 x majica)

 Člani:

 1. mesto: PGD Korovci (prehodni pokal + turbo ročnik Korus s pretoki + 10 x majica)
 2. mesto: PGD Motovilci (gasilnik S6 + tlačna cev C Parsch + 10 x majica)
 3. mesto: PGD Pertoča (gasilnik S6 + svetilka Elp flashlight + 10 x majica)

 

Podrobne rezultate s časi posameznih krogov v Gornji Radgoni najdete na povezavi: http://www.gz-rogasovci.si/pomurska-liga-ssv#gornja-radgona

Skupni seštevek točk pa: http://www.gz-rogasovci.si/pomurska-liga-ssv#skupno

Foto: J. V., A. Ž.

no images were found