| Avtor:

Prevzem gasilskega vozila v Kovačevcih

KOVAČEVCI – Prostovoljno gasilsko društvo Kovačevci je bogatejše za prenovljeno gasilsko vozilo. Slavnostni prevzem gasilskega vozila je potekal v nedeljo, 19. avgusta, pred vaško-gasilskem domom v Kovačevcih.

Prostovoljno gasilsko društvo Kovačevci, najmanjše društvo v Gasilski zvezi Grad, je ponosno na novo pridobitev v društvu, to je prenovljeno gasilsko vozilo za prevoz moštva. Slavnostni prevzem je obogatil kulturni program, kjer so nastopali najmlajši. Otroci so recitirali pesmi z gasilsko vsebino, zaigrali skeče, pripravili plesno točko na pesem Roza, se predstavili z diatonično harmoniko s spremljavo na gasilski trobenti, za konec pa zapeli in odplesali gasilsko himno – Gasilci smo.

Po kulturnem programu je sledil nagovor gostov. Med njimi so bili predsednik PGD Kovačevci Štefan Cör, župan Občine Grad Daniel Kalamar, predsednik Gasilske zveze Grad Franc Šalamon in predstavnik Občine Puconci Bojan Lovenjak.

Nato je sledila predaja ključev. Predal jih je župan Občine Grad Daniel kalamar, in sicer poveljniku prostovoljnega gasilskega društva Kovačevci Robertu Cöru. Ta je pa ključe potem predal šoferju, ki je odklenil avto, prižgal gasilsko vozilo znamke Peugeot in preizkusil sireno.

Po predaji ključev je sledila še podelitev zahval. Po uradnem delu pa se je gasilska veselica nadaljevala z ansamblom Dravinja.

no images were found

Foto: Janja Vlaj