| Avtor:

Prevzem novega moštvenega vozila PGD Bodonci

BODONCI – Gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bodonci so v nedeljo, 30. julija, pred vaško-gasilskim domom v Bodoncih pripravili slavnostni prevzem novega gasilskega vozila GVM-1.

PGD Bodonci prevzem GVM-1 (6)Minulo nedeljo so se gasilci PGD Bodonci veselili pridobitve novega moštvenega vozila. Z vztrajnostjo in znanjem do uspeha, je bil slogan, pod katerim je potekal slavnostni prevzem novega vozila PGD Bodonci. V PGD Bodonci so naredili ogromno na področju strokovne vzgoje gasilskega kadra operative in vključevanju mladih v gasilske vrste. Veliko prostovoljnega dela pa bodonski gasilci vložijo v priprave na gasilska tekmovanja, v društveno in družabno življenje. PGD Bodonci je močan povezovalni člen in nosilec dogajanja v vasi, krajevni skupnosti in občini. Društvo je poznano tudi širše, tako v  pomurski regiji kot tudi po celotni Sloveniji. PGD Bodonci s svojimi odličnimi rezultati na tekmovanjih na nivoju regije in države zelo uspešno predstavlja in zastopa svoje društvo, gasilsko zvezo Puconci in pomursko regijo.

V slavnostni paradi, v kateri so sodelovale gasilke in gasilci PGD Bodonci, so se pridružili tudi gasilke in gasilci ostalih sosednjih društev občine Puconci. Slavnostnega prevzema novega gasilskega vozila se je udeležil tudi poveljnik pomurske regije in predstavnik GZS Dušan Utroša, župan občine Puconci Ludvik Novak, predsednik GZ Puconci Ivan Pintarič in poveljnik GZ Puconci Franc Barbarič.

Gasilci največji junaki današnjega časa

Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Bodonci Štefan Hakl je predstavil novo moštveno PGD Bodonci prevzem GVM-1 (8)vozilo GVM-1 in se ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so pripomogli k novi pridobitvi prostovoljnega gasilskega društva. Župan občine Puconci Ludvik Novak je PGD Bodonci izrekel čestitke in jim zaželel, da bi novi avto vozil gasilce več na gasilska tekmovanja kot pa na požarišča. Poveljnik pomurske regije in predstavnik GZS Dušan Utroša je povedal, da so gasilci največji junaki današnjega časa. »Med temi junaki ste zagotovo tudi vi. Sadovi vašega dela in rezultati so vidni na vseh področjih. Predvsem pa na tekmovalnem. Resnično ste lahko ponosni nase in vzor marsikomu od blizu in daleč,« je še dodal Utroša.

Kratek kulturni program so pripravili učenci Podružnične osnovne šole Bodonci. Novo vozilo sta blagoslovila evangeličanski duhovnik Simon Sever in župnik Jože Hozjan. V vlogi botra sta bila župan občine Puconci Ludvik Novak in predsednica Krajevne skupnosti Bodonci Milena Žilavec. V sklopu svečanega dogodka so podelili tudi plaketo gasilskega veterana, ki jo je prejel Franc Frumen.

Po uradnem delu je sledilo druženje z glasbo. Za glasbeno popestritev je poskrbela skupina Mrak.

Foto: D.D.

no images were found