| Avtor:

Princeske – kremni krofi

Sestavine (masa za 15 – 20 princesk):

– 2 dcl vode

– 7 dag margarine

– 10 dag moke

– malo soli

– 3 jajca

Krema:

– 1 liter sladke smetane za stepanje

– 1 vanilijev puding oz. krema Galetta brez kuhanja

 

Postopek:

V kozico damo 2 dcl vode in 7 dag margarine. Nič ne mešamo in pustimo, da zavre – pustimo nekaj sekund vreti. Potem počasi vmešamo 10 dag moke, da se masa lepo zgosti in nekaj časa mešamo na vročem ognju. Ko se masa skuha, jo pustimo, da se ohladi. V ohlajeno maso vmešamo 3 cela jajca (prej stepemo) in mešamo tako dolgo, da dobimo lepo in gladko lepljivo maso.

Pečico vklopimo na 250 °C in počakamo, da se segreje. Na pekač položimo papir za peko in z žličko naredimo majhne kepice (vsaka kepica naraste za 1 x). V povprečju na pekač zložimo cca. 20 kepic. Pekač damo v pečico in pečemo približno 25 min, dokler niso lepo zlate rumene barve. Med peko princesk ne smemo gledati – odpirati pečice. Vzamemo iz pečice in počasi ohlajamo, da obdržijo svojo obliko.

Za kremo sipljemo skupaj vanilijevo puding Galetta in liter sladke smetane. Zmešamo, da se krema lepo zgosti.

Ko so kepice ohlajene, jih malo prerežemo, napolnimo s pudingovo kremo in malo sladke smetane. Poljubno jih lahko okrasimo s sladkorjem v prahu in sladkim grehom.

 Foto: J.V.