| Avtor:

Programi aktivne politike zaposlovanja

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil deseti javni poziv za vpis v register izvajalcev programov aktivne politike zaposlovanja. Poziv prinaša nove programe institucionalnega usposabljanja in priprave na nacionalno poklicno kvalifikacijo.

Vir: maribor.olx.si

Med programe institucionalnega usposabljanja sodijo raznovrstni programi. V območnih službah Murska Sobota  so odprti naslednji programi: pomožna dela na področju elektroinštalacij, izvajalec hišnih inštalacij, vzdrževalec fotovoltaičnih sistemov, operater CNC naprav, osnove suhomontažne gradnje. Po celotni Sloveniji pa se bodo izvajali programi obdobno strokovno izpopolnjevanje varnostnega osebja s preizkusom strokovne usposobljenosti, usposabljanje za življenjsko uspešnost – Most do izobrazbe, usposabljanje za življenjsko uspešnost – Moj korak in usposabljanje za življenjsko uspešnost – Izzivi podeželja.

V okviru priprav na nacionalno poklicno kvalifikacijo pa so se tudi v Murski Soboti odprli programi vrtnar pridelovalec/vrtnarka pridelovalka, sobar/sobarica in nadzornik/nadzornica sob.

Vir: ZRSZ