| Avtor:

Projekt GARDEN – Vzpostavitev čezmejne turistične mreže, regije drobnih čudežev z razvijanjem ponudbe zunaj turističnih središč

24. maja 2018 je potekala Otvoritvena konferenca v mestu Lenti v okviru projekta GardEN  (Gard: garden / vrt EN – energy / energija).  Glavni cilj projekta je s pomočjo integracije trajnostne čezmejne turistične ponudbe in z razvijanjem produktov ter storitev na manj razvitih podeželskih območjih oziroma z razvojem inovativnih turističnih programskih paketov, krepiti privlačnosti podeželskega območja med Moravskimi Toplicami in mestom Lenti, pri čemer se poseben poudarek daje ohranjanju  naravne in kulturne dediščine.

Otvoritvena konferenca GrrdEN 4Otvoritvene konference so se poleg projektni partnerjev (Občina Moravske Toplice, TIC Moravske Toplice, Samouprava mesta Lenti in Javna fundacija za razvoj zdravstvenega turizma Gyógyhelyünk Lenti), udeležili tudi predstavniki turističnega gospodarstva in javnih institucij iz obeh držav. Prisotne sta nagovorila g. Alojz Glavač, župan Občine Moravske Toplice in g. László Horváth, župan mesta Lenti, ki sta oba poudarila pomen skupnega sodelovanja in razvoja. Projekt sta podrobneje predstavili projektni vodji ga. Matejka Pajalić, TIC Moravske Toplice, in ga. Bernadett Roka, Samouprava mesta Lenti, in povabili udeležence k aktivnemu sodelovanju.

V okviru otvoritvene konference so se udeleženci seznanili s tremi primeri dobrih praks. Na sami konferenci sta primera dobrih praks predstavila g. Zoltán Kárpáti, vodja hotela Thermal Hotel Balance, ki je predstavil programski paket Kerkaland, in  g. Jakob Borovšak, Društvo Panonnetum, ki je predstavil delo in aktivnosti v okviru društva. Oba sta navdušila občinstvo in pripomogla k uspešno izvedeni delavnici, ki je sledila in kjer so udeleženci podali ideje za razvoj 6 produktov na s projektom določenih področij (dišeči in zdravilni bezeg, zdravilna ajda, veliki zvonček, vilinski vrt, orhideja, energija). Ob zaključku konference so si udeleženci ogledali Energijski park Sv. Jurija, kot primer dobre prakse.

Avtor in foto: TIC Moravske Toplice