| Avtor:

Proslava ob dnevu državnosti v Čepincih

ČEPINCI – Občina Šalovci je pripravila v četrtek, 25. junija, proslavo ob dnevu državnosti, ki je potekala ob spomeniku braniteljem slovenske samostojnosti v Čepincih.

 

Proslava (3)Slovesnost ob dnevu državnosti, ki že nekaj let tradicionalno poteka pri nekdanji karavli v Čepincih, se je pričela v dopoldanskih urah. V krajšem kulturnem programu, ki se je začel s slovensko himno, je zbrane kot prvi nagovoril župan Občine Šalovci Iztok Fartek. Povedal je, da je bil slovenski narod leta 1991 prvič v zgodovini soočen z dejstvom, da je moč doseči tisto, o čemer so prejšnji rodovi le tiho in na skrivaj razmišljali ter da se takšne priložnosti v zgodovini nekega naroda pojavijo morda enkrat, nekateri pa jih za vedno zamudijo. Zaključil je z mislijo, da moramo državljani pomagati državi z usmerjenostjo v prihodnost in razvoj, saj država potrebuje čas, da uveljavi svojo tradicijo.

Po pozdravnem nagovoru župana so se v kulturnem programu dnevu državnosti posvetili učenci Osnovne šole Šalovci z deklamacijami in pesmimi. Sledil je še slavnostni govor Vladimirja Miloševiča, predsednika Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Murska Sobota. Gospod Miloševič je poudaril, da je bil narod tisti, ki je stopil skupaj, da smo lahko dosegli osamosvojitev Slovenije. Ob koncu govora je pozdravil tudi vse prisotne iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo ter Policijskega veteranskega združenja Sever za Pomurje in še enkrat čestital vsem zbranim ob prazniku.

Po koncu kulturnega programa so bili vsi zbrani povabljeni na pogostitev v zadružni dom v Čepince, pohodniki pa so nadaljevali s pohodom, ki so v okviru programa prireditve začeli že v jutranjih urah.

no images were found