| Avtor:

Proslava ob materinskem dnevu v Budincih

Člani Kulturno umetniškega društva Budinci so minulo soboto pripravili vsakoletno tradicionalno prireditev ob priložnosti materinskega dne.

 

Že 29. leto zapovrstjo so se v Budincih poklonili vsem materam, babicam in ženam. S slovesnostjo, ki so jo pripravili posebej zanje, so ponovno pokazali hvaležnost in spoštovanje predvsem materam, ki so naš steber in naša opora.

Materinski dan Budinci (7)V pestro obarvanem programu so se tako kot prvi predstavili malčki iz vrtca Šalovci, ki so s plesno in pevsko točko izvabili na obraze obiskovalcev pristno veselje in navdušenje. Za še več plesa in smeha so poskrbeli povabljeni nastopajoči iz Porabja, in sicer so se s spletom porabskih plesov predstavili člani folklorne skupine Zveze Slovencev na Madžarskem Sakalovci, z igro Dja man paper pa so člani gledališke skupine Veseli pajdaši ZSM iz Števanovcev ustvarili prijetno vzdušje, polno iskrenega smeha. Materam in ženam sta se s pesmima, ki sta ju zaigrala, poklonila tudi osnovnošolca Blaž Gašpar in Žan Koltaj, svoj delež pa so k temu prispevale tudi ljudske pevke KUD-a Budinci. Kot zadnji so se predstavili še Zgrablenci na kvadrat iz KUD-a Budinci, z nastopom katerih se je zaključil uradni del prireditve, ki je bila tokrat mavrično obarvana.

Druženje po slovesnosti se je nadaljevalo ob prijetni domači glasbi in pogostitvi, celotno dogajanje pa je minilo v znamenju materinstva in prijateljskih vezi, ki ju je zaokrožil poseben cvet – nagelj, ki so ga prejele vse žene, matere, dekleta in babice.

Foto: Sandra Ančimer

no images were found