| Avtor:

Regijsko gasilsko člansko tekmovanje v Ljutomeru

LJUTOMER – Gasilska zveza Ljutomer je v nedeljo, 13. septembra, v športno rekreacijskem parku v Ljutomeru organizirala regijsko gasilsko člansko tekmovanje. Za nastop na državnem tekmovanju, ki bo naslednje leto, so se potegovale kar 103 enote iz Pomurja.  

Regijsko clansko Ljutomer (34)Minulo nedeljo je potekalo regijsko tekmovanje članov in članic ter starejših gasilcev in gasilk. Ekipe so bile razdeljene v šest kategorij. Tekmovalo je 26 ekip članic A, 31 enot članov A, 10 ekip članic B, 20 ekip članov B ter 5 ekip starejših gasilk in 11 ekip starejših gasilcev. Članske enote so se pomerile v vaji z motorno brizgalno, v štafeti z ovirami na 400 metrov in v vaji razvrščanja. Starejši gasilci in gasilke pa v vaji s hidrantom in v vaji raznoterosti.

Na državno tekmovanje, ki bo v letu 2016, se uvrstijo v posameznih kategorijah enote, ki so dosegle prva tri mesta oziroma prve štiri, v katerih je nastopilo 20 ali več enot.

RezultatiRegijsko clansko Ljutomer (61)

Pri članih A so slavili PGD Žižki, drugi so bili PGD Beznovci, tretji PGD Korovci in četrti PGD Sovjak. Pri članicah A so slavile gasilke iz PGD Žižki, druge so bile PGD Bodonci, tretje PGD Rogašovci, četrte pa PGD Sovjak. Pri članih B so zmagali PGD Korovci pred PGD Šratovci in PGD Bodonci. Pri članicah B pa so slavile PGD Bodonci pred PGD Črenšovci 1 in PGD Cankova. Med starejšimi gasilci so bili najboljši PGD Radenci – Boračeva pred PGD Žižki in tretjeuvrščenimi PGD Podgorje iz Apaške doline. Pri starejših gasilkah pa so slavile PGD Spodnji Ivanjci pred PGD Turnišče in PGD Križevci. Regijsko clansko Ljutomer (56)

Celotni rezultati: Rezultati

Foto: J. V., G. Š.

no images were found