| Avtor:

Rogljički z nadevom (kiflini)

Sestavine:

Testo:
1 dcl mleka za kvas
6 dag kvasa
1 žlica sladkorja za kvas
1 kg moke
1 žlička soli
2 dcl olja
5-6 dcl mleka (po potrebi)

Nadev:
Zmleti orehi (ali ostale sestavine: mak, marmelada, rožičeva moka)
Sladkor (po potrebi)

Priprava:

V 1 dcl mleka dodamo 6 dag kvasa in 1 žlico sladkorja. Vzhajan kvas dodamo moki in ostalim sestavinam ter omesimo v gladko testo. Omešeno testo razdelimo na štiri ali pet enakih delov oziroma kroglic ter pustimo nekaj časa, da vzhaja. Nato vsako kroglico posebej razvaljamo v obliki kroga, ki ga razrežemo na približno enako velike trikotnike. Na vsak trikotnik damo želen nadev, ki ga v naprej sladkamo po potrebi. Nato trikotnike z nadevom zavijemo, damo v pekač in pustimo še nekaj časa vzhajati. Preden damo rogljičke v pečico, jih premažemo z razžvrkljanim jajcem. Rogljičke pečemo od 10 do 15 minut, pri 160 do 180 stopinjah, da zlato porumenijo.