| Avtor:

Secret Wellness odprl svoja vrata

BODONCI – V petek, 7.junija, je potekala uradna otvoritev butičnega apartmaja Secret Wellness, ki je v lasti družine Mihalič iz Bodoncev.

Najprej je vse goste pozdravila in nagovorila povezovalka programa Silva Vrbnjak. S plesno točko se je predstavil Rok, najmlajši član družine Mihalič. Nato je gospodar Edi Mihalič predstavil zgodbo, kako so se sploh odločili za ta projekt. Idejo so dobili z nakupom bona za enega izmed obstoječih wellnessov, kot darilo za sosedov rojstni dan. Ker sta v decembru želela iti v wellness tudi sama, je Edi poklical za prosti termin in ga dobil komaj v sredini februarja. »To nama je dalo misliti, da na tem segmentu v turizmu v Pomurju obstaja velika tržna niša,« pojasnjujeta Mihaličeva.

Secret Wellness (14)Zakaj Secret Wellness?

»Na dopustu lansko leto sva z možem izbirala ime. Po slovarjih sva iskala razlage za določene besede. Ugotovila sva, da mora biti v nazivu Wellness, nato pa sva iskala pridevnik. Skupaj s prijatelji smo na morju iskali restavracijo Secret garden. Ko smo jo našli, smo bili zelo zadovoljni s opremljenostjo, s hrano in postrežbo. Potem nam je padlo na misel, zakaj pa ne bi imeli Secret Wellness? In tako je nastalo ime,« je pojasnila Darja. Projekt je trajal minimalno tri leta, saj je pri nas zakonodaja glede izgleda zgradbe, glede dovoljenj za gradnjo zelo ne podjetniška, razlaga Mihaličeva.

Posebnost Secret Wellnessa je odprt prostor s češnjo na sredini, ki drži vse tramove, naravni materiali, les, kamen, glina, tudi štorklja ne manjka. Zunaj je poseben zid iz masivnega kamna, ki poda zunanjemu prostoru zasebnost in mir ter pogled usmeri nad Mursko Soboto. Gostom v prvi vrsti nudijo storitve wellnessa in relaksacije. Sedaj pa imajo največ povpraševanj za zaključne družbe s posebnimi priložnostmi – rojstni dnevi, poroke, obletnice … Nudijo tudi catering iz bližnjih gostiln, lahko pa gostje sami poskrbijo za hrano. Gostje imajo radi različna presenečenja, zato imajo tudi darilne bone in pa seveda izpolnijo želje gostov.

Darja Mihalič pravi, da je odziv okolice zelo pozitiven, saj na Goričkem še wellnessa ni. Tudi zelo malo prenočišč imamo. Po Darjinem mnenju, bi Goričko moralo biti »slovenska Toscana«.

Na otvoritvi so Mihaličevim izrekli čestitke in zaželeli uspešno poslovanje Ludvik Novak, župan občine Puconci, in Uroš Kamenšek, predsednik Pomurske turistične zveze. Program sta s skečem popestrila tudi Macho in Mejki v vlogi Stanke in Mirkota, ki sta namesto Kanarske otoke, obiskala Secret Wellness in bila nad njim zelo navdušena. Člani družine Mihalič so prerezali trak in tako uradno odprli butični apartma. Objekt je blagoslovil tudi bodonski evangeličanski duhovnik Simon Sever. Nato so si lahko obiskovalci tudi ogledali notranjost apartmaja.

 

Pravijo, da je wellness ena najpomembnejših sestavin zdravega življenjskega sloga. Kaj menijo o tem Mihaličevi?

»Ja, wellness je povezan z rekom nazaj k naravi. Iz savne je užitek stopiti ven pod tuš, kjer si lahko zliješ na glavo kad vode in še skočiš v bazen. Zunaj lahko slišiš lajanje srnjakov, petje kukavice, gledaš štorkljo, kako išče hrano v naravi. To doživiš malo kje po svetu in tega se na Goričkem prekleto premalo zavedamo,« meni Darja Mihalič.

Mihaličevi so začeli tudi z oglaševanjem na družabnih omrežjih, s prospekti po okoliških TIC-ih, turističnih točkah. V mesecu juliju bodo začeli sodelovati tudi s Hišo daril, pripravljajo pa tudi materiale za booking. Pričeli so s polnjenjem terminov, gostje so presenečeni in zadovoljni. V bližnji prihodnosti bodo k ponudbi dodali še romantične noči z gledanjem zvezd, saj le malo kje se zvezde vidijo tako lepo, kot zvečer ob jasni noči na Goričkem, kjer ozračje ni še nič onesnaženo z umetno svetlobo.

Foto: J.V.