| Avtor:

Slavnostna seja Občine Šalovci

ŠALOVCI – Člani občinskega sveta Občine Šalovci so pripravili slavnostno sejo, ki je bila v Kulturni dvorani v Šalovcih in s katero se je zaključil 11. občinski praznik.

 

Slavnostna seja (15)Ob tej priložnosti je vse povabljene goste in obiskovalce, med katerimi so bili tudi predstavniki občin Gornji Petrovci, Moravske Toplice, Cankova, Grad, Hodoš, Kuzma in Puconci, nagovoril župan Občine Šalovci Iztok Fartek. Izpostavil je vse uspešno izpeljane projekte, ki so jih v preteklem letu v občini uresničili, med drugim tudi sanacijo posledic lanskih poplav, polepšano vaško središče v Čepincih, realizacijo nekaj cest in nov most, ki so ga zgradili. Kot je poudaril, je občina uspešna tudi pri izgradnji vodovodnega omrežja v vaseh Budinci in Dolenci ter zaselku Mali Šalovci.

Na slavnostni seji so podelili tudi občinska priznanja in plaketo. To zadnje je prejel nogometni klub Šalovci, za več kot štiridesetletno delovanje, pri katerem si v največjo čast štejejo to, da se je pri njih izučilo veliko mladih fantov, ki so danes uspešni športniki. Občinska priznanja so prejeli Alojz Kavaš za pionirsko delo pri vzpostavitvi eko-socialne kmetije Korenika, vrtec in podružnična Osnovna šola Domanjševci zaradi vpetosti v kulturno okolje, ki omogoča medgeneracijsko sodelovanje, Marija Kerčmar za dolgoletno vodenje gostinskega lokala in trgovine ter David Žido, trinajstletnik, ki se že vrsto let ukvarja z judom in dosega zavidljive rezultate na tem področju. Podelili so tudi županova priznanja, ki so jih prejeli Nejc Hajdinjak in Mitja Celec, ki sta v letošnjem roku poklicne mature postala zlata maturanta, Niko Prelec, ki je prejel častni naziv Naj prostovoljec leta 2014 ter Mark Krenn, ki je zbral, uredil in opisal materialne spomine šalovskega fotografa Jurija Schönauerja.

Slavnostna seja (18)Celotno slavnostno sejo je spremljal tudi kulturni program, v katerem so nastopili učenci pevskega zbora Osnovne šola Šalovci, malčki iz vrtca Domanjševci ter člani Kulturno umetniškega društva Šalovci. Na seji so nekaj vzpodbudnih besed in misli delili z obiskovalci tudi nekateri povabljeni gostje, in sicer narodnostni poslanec Laszlo Gönc, predsednik Madžarske narodne samoupravne skupnosti Občine Šalovci Emerik Jakoša in županja Občine Grad Cvetka Ficko.

no images were found