| Avtor:

Smučišče Saint Bakecov brejg, 3. del

BODONCI – Ljubitelji smučanja in zimskih radosti v Bodoncih so na Saint Bakecov brejg minuli vikend, 16. in 17. februarja, privabili številne ljubitelje smučanja iz drugih vasi.

»Že spet sneži! Dovolj je že tega snega,« je stavek, ki ga je minule dni izjavil marsikateri človek. A v Bodoncih menijo drugače. »Super, ta vikend bo spet pestro,« so govorili ljubitelji smučanja v Bodoncih. Ko se je bližal vikend, so si začeli pripravljati smučarsko opremo, v petek, pa so posebej pripravili smučarsko progo, dolgo 350 metrov.

Smučišče Saint Bakecov brejg, 3. delLetošnja pošiljka snega je bila nad povprečjem. Zima noče in noče stran. »Zgleda, da je nismo uspeli pregnati s pustom. Vendar je v ozračju opaziti, da se bliža pomlad, saj je čez dan dokaj toplo, sneg pa se topi. Upam, da bo čez noč  vedro nebo in bodo nizke temperature poskrbele, da bo zjutraj sneg postal trd, tako da se bomo lahko zopet radostili na smučarski odeji. Vsekakor pa sem zelo vesela, da je novo zapadli sneg znova uspel združiti prijatelje iz vseh koncev naše in drugih okoliških vasi s  pomočjo katerih je bila smuka prijetna in vesela,« je povedala Lea, ena izmed udeleženk vseh smuk na Saint Bakecovem brejgu.

Najbolj so se zasneženih strmin razveselili otroci, saj se ta teden začnejo počitnice. Tako so jih s turnimi smukami po Saint Bakecovem brejgu otvorili minuli vikend. Nikakor pa ni manjkalo padcev, niti belih in mokrih niti blatnih. Ti so poskrbeli za marsikateri val smeha med obiskovalci smučanja. V vsakem se je porodil otroški duh in se je predal zimskim radostim, kot so kepanje, delanje angelčkov v snegu, izdelovanje snežnih figur … Druženje pa so popestrili tudi s kartanjem »šnopsa« in metanjem pikada.

Zvonko, glavni organizator smuke na Saint Bakecovem brejgu, je o smučanju povedal, da je bilo smučanje boljše kot v Schladmingu. »Sreča je bila, da se nikomur, glede na to koliko ljudi se je udeležilo smučanja, ni nič zgodilo. Vzdušje je bilo fantastično, saj so se smučanja udeležile tudi ženske, ki so poskrbele za polne želodce, mehurje in red na smučišču,« v smehu dodaja Zvonko.

Kakšni so načrti za naprej?

»Če nam bo vreme naklonjeno, bo smučišče odprto tudi naslednji vikend. Če ne, pa bomo vlečnico pospravili in jo shranili za naslednje leto,« pojasnjuje Zvonko.

Smučišče Saint Bakecov brejg, 2. del 

Foto: Janja Vlaj, Jožica Žido

no images were found