| Avtor:

Spet nov pomurski rekord na Pertoči

PERTOČA – Lani pri 6˙C, letos pri -6˙C. Zimski pogoji ob skakalnici v Pertoči so napovedovali, da bo letos zrušen leto dni star pomurski rekord, ki ga je imel do letos v lasti Žan Milan Žujić iz Zagorja, ki je skočil 32 metrov.

Skoki na Pertoči“Gotof je …” so bile besede Janija Flisarja, uradnega napovedovalca na tekmi v smučarskih skokih, ko so tekmovalci podirali prekmurski rekord. Tekmo, ki so ga že osmič priredili prostovoljni člani ŠKTD Mladost Pertoča, se je udeležilo 24 tekmovalcev, ki so tekmovali v dveh različnih kategorijah; s skakalnimi in z alpskimi smučmi. Tekmovalci so prišli iz različnih krajev Pomurja in s Štajerske. Tekmovanje se je začelo ob 12. uri s slovesno otvoritvijo in s poskusno serijo tekmovalcev s skakalnimi smučmi. Že pred tem se je na treningu napovedoval nov pomurski rekord, saj so nekateri tekmovalci v poskusni seriji skočili blizu starega rekorda.

Nov pomurski rekord tako sedaj znaša 33,5 metra, postavil pa ga je izjemni, komaj 12 letni pionir, večkratni državni prvak in svetovni šolski prvak Timi Zajc iz ŠD Vizore. Postavil ga je v zadnji seriji, ko je izboljšal dosežek Keršič Borisa, ki je eno serijo prej pristal pri 33 metrih. Timijev osebni rekord iz Zakopan je neverjetnih 140 metrov. V kategoriji s skakalnimi smučmi se je udeležilo 10 tekmovalcev v različnih starostnih kategorijah. Najstarejši tekmovalec je bil star 62 let, medtem ko je najmlajši štel le 11 let.

Vsak tekmovalec je imel tri skoke, pri katerem se je najslabši skok brisal, ostala dva pa sta se seštela.

Skoki na PertočiKasneje, po podelitvi priznanj in pokalov ter nagrade za nov pomurski rekord, se je začela atrakcija skokov z alpskimi smučmi, kjer je nastopilo 14 tekmovalcev. Zmagal je ponovno Boštjan Matjašič iz Polenšaka z daljavo 29,5 m. Drugi je bil Matej Rižnar z Juršincev, ki je pristal pri 27 m, tretji pa Goran Drvarič iz ŠD Torpedo Mačkovci s skokom dolgim 26,5 m. Najboljši domačin je bil Robi Gjergjek iz Serdice s skokom 24,5 metra. Osvojil je 5. mesto.

Ob skakalnici se je zbralo okrog 800 gledalcev, ki so se lahko ogrevali ob zvokih domačih glasbenikov, topli pijači ter jedači. Kot vsako leto, so tudi letos prišli gledalci iz Juršincev in okolice ter s svojo ruso in pokačem zabavali gledalce in tekmovalce ob izteku skakalnice.

Organizatorji so obljubili, da se ob primernem vremenu in snežnih razmerah lahko priredi še regijsko tekmovanje v skokih oz. smuk na znameniti progi Baša-Zelko.

REZULTATI v excel datoteki Pertoča – Skoki rezultati

POSNETEK NAJDALJŠEGA SKOKA. 

Prispevek: Robi Gjergjek

Foto: Robi Gjergjek in Anja Ivanuš

Še nekaj posnetkov Jožeta Bokana:

Nov pomurski skakalni rekord 33,5 m

Fotogalerija

 Skoki na Pertoči (33 min)

no images were found