| Avtor:

Športno-družabno srečanje vasi Bodonci

Tempo življenja, v času v katerem živimo, nas marsikdaj prikrajša za prijetno srečevanje in druženje s sosedi, prijatelji, znanci in sovaščani. Zaradi tega dejstva so se v društvih v Bodoncih – PGD Bodonci, ŠD Bodonci in DKŽ »Klas« Bodonci, ponovno odločili, da za sovaščane in sovaščanke organizirajo medsebojno druženje vseh generacij vaščank in vaščanov Bodoncev.

Vaski piknik Bodonci (72) (Small)Tako se je v soboto, 22. avgusta, v Športnem centru Bodonci pod šotorom zbralo 250 Bodončanov. Drugega vaškega piknika se je udeležilo večje število vaščanov kot lani. Da pa je bilo druženje čim bolj prijetno, aktivno in zabavno, so se organizatorji odločili, da to druženje popestrijo z dobro glasbo, plesom, petjem, dobro hrano in pijačo in zabavnimi igrami. Vas ima tako rekoč tri zaselke, in sicer Breg, Graba in Varaš. Tako so bile tudi narejene tri ekipe, ki so se pomerile v šestih igrah: tek na smučeh, met krompirja, premagovanje ovir, pikado, vožnja s samokolnico in tekmovanje v žirafi. V vsaki ekipi je bilo različno število tekmovalcev, saj namen iger ni bilo tekmovanje, temveč druženje in zabava. Da ne bi prišlo do zapletov, so imeli tudi sodniško komisijo, ki je skrbela za to, da so igre korektno potekale. Sodniško komisijo so sestavljali Vlado, Andrej in Slavko, vsak iz enega dela vasi. Pri igrah ni manjkalo bučnega navijanja in navijaških rekvizitov, prav tako pa je bilo poskrbljeno za smeh. Največ smeha je bilo pri teku na smučeh in premagovanju ovir, kjer je bilo možno videti razne padce in akrobacije tekmovalcev.

Vaski piknik Bodonci (92) (Small)Na koncu je največ točk imel Breg, nato Varaš in Graba. Pri tem pa nikakor ni bilo pomembnejše tekmovanje, ampak druženje. Ker pa prazna vreča ne stoji pokonci, so poskrbeli, da so bili želodci polni in, da grla niso bila suha. Pripravili so piknik s samopostrežnim bifejem, ki je bil za vse na voljo cel čas druženja. Tudi za najmlajše udeležence je bilo poskrbljeno, da jim ni bil dolgčas, saj so se lahko tekom prireditve zabavali na napihljivih in ostalih igralih.

Svinjska tombola

Vaski piknik Bodonci (77) (Small)Največja atrakcija pa je bila svinjska tombola. Kaj je to? Gre za zagrajen prostor 5×5, v katerem je bilo 100 polj. Polja so bila označena s številkami od ena do sto. Te številke so se pa prodajale v obliki kuponov. Ko je bilo prodanih vseh 100 številk, so v ta prostor spustili svinjo. Pravila igre so enostavna, da na katero številko svinja opravi svojo veliko potrebo, od tistega je tudi dobitek – svinja.

Celotno druženje skupaj z igrami sta povezovala Janja Vlaj in Boštjan Durič. Za glasbo in zabavo do poznih jutranjih ur je poskrbela Monika. Čeprav so zvečer bile temperature precej nizke, to ni bila nobena ovira za ples pod milim nebom, saj so bili Bodončani dobro razpoloženi in se niso pustili, da bi jima kar koli pokvarilo ta dan. Ob 20.30 uri so si pa na nogometnem igrišču Bodonci ogledali tudi prvo prvenstveno tekmo med Moščanci in Bodonci, kjer so domačini slavili s 6 : 4.

Organizatorji so bili nad odzivom in razpletom drugega srečanja vaščanov zelo navdušeni. Kot so obljubili že lani, je prireditev postala tradicionalna.

Foto: M. M.

no images were found